UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-07-20 19:22

Hajdú Kata hét gólnál jár és már rekordot is döntött a vb-n

Már a 17 éves Hajdú Kata a legfiatalabb női vízilabdázó, aki világbajnokságon gólt szerzett.

A Bíró Attila irányította magyar női vízilabda-válogatott legfiatalabb játékosaként utazott a fukuokai világbajnokságra a 17 éves Hajdú Kata, aki a második csoportmeccsen nemcsak lejátszotta az első vb-találkozóját, hanem mindjárt öt gólt is lőtt.

Az UVSE ígérete a kanadaiak elleni 11–10-es győzelem alkalmával még nem volt a vízben, de a házigazda Japánokkal vívott gólzáporos, 26–21-es magyar sikert hozó keddi meccsen már igen, és öt lövésből öt gólt szerzett.

Ezzel a reménység

17 évesen és 113 naposan a legfiatalabb magyar női vízilabdázó lett, aki világbajnokságon gólt lőtt.

A korábbi rekordot a válogatott csapatkapitánya, Keszthelyi Rita tartotta 2009 óta. 

Hajdú Kata remekül teljesít a felnőtt-világbajnokságon Forrás: waterpolo.hu

„Nagyon hálás vagyok a játékostársaimnak, a csapatnak, hogy befogadott, hogy ilyen fiatalon részese lehetek ennek a közösségnek, és lejátszhattam életem első felnőtt világbajnoki mérkőzését – mondta a hazai szövetségi portálnak a tinédzser. – Nagy élmény volt! Hogy ennyi gólt lőttem, az a társaim érdeme, hiszen nekik köszönhetően kerülök helyzetbe, vagy lőhetek ötméterest. Dolgozni fogunk azon, hogy a negyeddöntőre minden összeálljon.”

Kata aztán a 3. fordulóban Új-Zéland nemzeti csapata ellen is lehetőséget kapott, és a 23–5-ös győzelemből újabb két góllal vette ki a részét. A magyarok sokra hivatott pólóslánya egyébként az egész világbajnokság második legfiatalabb női vízilabdázója. Csupán a francia Lara Andres született nála később.

(Kiemelt képünkön: Hajdú Kata Forrás: waterpolo.hu)