UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2023-08-28 09:06

Bauer Blanka világcsúcsot futott és vb-érmet szerzett

A 18 éves Bauer Blanka ismét bizonyított: bronzérmet szerzett a csapattal a bathi olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon, melyen megdöntötte a kombinált szám világcsúcsát.

Már számos korosztályos, és az utóbbi időben felnőttversenyen bizonyította az alig 18 éves Bauer Blanka, hogy a legígéretesebb öttusázók közé tartozik.

Az UTE fiatalja a múlt héten a bathi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon járt, és ismét emlékezetesen szerepelt:

az elődöntőben a kombinált versenyszámban világcsúcsot elérve fináléba jutott, melyben a női csapattal bronzérmet érdemelt ki.
A magyar női csapat a vb-dobogón Forrás: UIPM

Az MTI beszámolója szerint Bátonyi Balázs tanítványa a csütörtöki körvívásban 12/23-as győzelem/vereség mutatóval zárt, így már az is bravúr volt, hogy döntőbe verekedte magát. Ehhez az kellett, hogy elődöntős csoportjában nagy fölénnyel megnyerte a kombinált számot. Nem akármilyen eredménnyel.

Blanka 10:38:08 perces világcsúcsot állított fel a négy lövészettel megszakított 5x600 méteres futásban.

A finálénak viszont megint a 18. pozícióból kellett nekivágnia, mivel a vívás eredményét az elődöntő után a döntőbe is „magukkal vitték” a versenyzők. A lovaglásban öt akadályt vert le, és volt egy másodperc időtúllépése, így a lehetséges 300-ból 264 ponttal zárt. A bónuszvívásban nem tudott asszót nyerni, a 200 méteres úszásban 2:18.98 perccel a 11. időt érte el. A kombinált számban a 17. helyről indult, és 11:12.30 perces idővel, a negyedik legjobb eredménnyel az egyiptomi Szalma Abdelmakszúdot meg tudta előzni. Egyéniben tehát a 16. lett a felnőttvébén.

Mellette a lovaglásban „nullázó” Gulyás Michelle a 18. helyen végzett, Barta Lucának pedig az elődöntős eredménye számított a csapatösszesítésbe. A csapat végül 3537 ponttal a harmadik lett az olaszok (4221) és a britek (4207) mögött.

(Kiemelt képünkön: Bauer Blanka Forrás: MÖSZ)