UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2023-08-30 09:06

Magyar fiatalokkal a mezőnyben kezdődik a maratoni vb

Huszonhat magyar fiatal indul az U23-as és ifjúsági maratoni kajak-kenu világbajnokságon, ami a dániai Koldingban kezdődik csütörtökön.

Az évad utolsó korosztályos kajak-kenu világversenye kezdődik a dániai Koldingban, ahol csütörtök reggel elstartolnak az első futamok a maratoni vb-n. A mezőnyben a felnőttek mellett az U23-asok és az ifjúságiak is helyet kaptak, akik közül a magyar fiatalok sem hiányozhatnak: összesen 22 versenyzőnk indul az utánpótlás-kategóriákban.

Az eredményekkel kapcsolatban ismét bizakodóak lehetünk,

hiszen a spirntszakág korábban nem látott sikerei mellett a maratoniak is megmutatták már idén, hogy továbbra is domináns teljesítményre képesek a világversenyeken: a július közepén Horvátországban megrendezett korosztályos Eb-n a magyar fiatalok tizenkét érmet, közte öt aranyat szereztek, de a tavalyi vb-ről is szép emlékeink maradtak. Akkor szintén öt elsőség jutott a küldöttségnek, összességében pedig kilenc medált hoztak haza Portugáliából.

Az utánpótlás-kategóriák mellett vannak olyan fiatalok, akik csak a felnőttek között kapnak lehetőséget a bizonyításra: ilyen Kolozsvári Brúnó (2004), Sellyei Csanád (2003), Kőhalmi Emese (2002) és Rugási Csilla (2002) is ilyen, míg Zsidai Máté (2000), Hegedűs Karolina Dóra, Csépe Panna (2002) és Péli Zalán (2002) az U23-asok mellett a „nagyok” között is lapátot ragad.

U23-as korosztály:

Kajak:

K-1 Péli Zalán és Varga Olivér (Hármaspálya Sportegyesület és Graboplast Győri Vízisport SE )

NK-1: Csépe Panna és Sinkó Panna (UTE és Lágymányosi Spari Vízisport)

Kenu:

C-1: Zsidai Máté (KSI SE)

NC-1: Hegedűs Karolina Dóra és Kis-Batka Imola Johanna (Váci Karakán és Szolnoki Kajak-Kenu Klub)

Ifjúsági korosztály:

Kajak:

K-1: Kékesi Árpád és Zemen Dániel (Váci Kajak-Kenu SE és Építők Margitszigeti Diák Kajak Club)
K-2: Zemen Dániel, Kékesi Árpád és Kollek Máté, Kiss Dávid Milán (Építők Margitszigeti Diák Kajak Club, Váci Kajak-Kenu Sportegyesület és KKNKKA, BHSE)

NK-1: Szerafin Zsófia és Molnár Kinga (Kaposvári Vízügy SC és Lágymányosi Spari Vízisport)NK-2: Molnár Kinga, Józsa Hanna és Reisz Janka, Kmetyó Klaudia  (Lágymányosi Spari Vízisport, UTE és City-Gas Tiszafüred SE, Pécsi Kajak-Kenu Club)

Kenu:

C-1: Pluzsik Mihály és Méri Botond (Szentendrei Kajak-Kenu Sportegyesület és Szabó Attila Kajak-Kenu Akadémia)
C-2: Ludányi Mátyás, Vonga Ádám és Méri Botond, Nagy Levente (Lágymányosi Spari Vízisport és Szabó Attila Kajak-Kenu Akadémia, Lágymányosi Spari Vízisport)

NC-1: Kis-Batka Imola Johanna  (Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.)

(Kiemelt képünk forrása: MKKSZ)