UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-08-30 19:30

Tari Bence és Veress Ákos még önmagát is meglepte az U18-as Eb-bronzéremmel

A hazai strandröplabdasport történetében Tari Bence és Veress Ákos első magyar párosként állhatott dobogóra korosztályos Európa-bajnokságon, miután kettősük – nagy meglepetésre – bronzérmet szerzett a madridi U18-as Eb-n. Az SRSE duóját kérdeztük a bravúros teljesítményt követően.

Mint arról beszámoltunk, a dánok ellen, nagy csatában elvesztett elődöntő után a Tari Bence, Veress Ákos páros a bronzéremért legyőzte a hollandok kettősét a madridi U18-as strandröplabda Európa-bajnokságon. A csepeli SRSE fiataljai ezzel a sportág történetének első magyar érmét nyerték az utánpótlás Eb-k és vb-k történetében.

„Úgy vágtunk neki az Európa-bajnokságnak, hogy a nyolcaddöntőbe jutás az első számú célunk, majd, ha a legjobb nyolc közé kerülés is összejön, azzal már abszolúte elégedettek leszünk – kezdte Veress Ákos az Utánpótlássportnak. – Ehhez képest sikerült eljutni az elődöntőig, majd elcsípni a bronzérmet.

Azt hiszem, Bence nevében is mondhatom, előzetesen egyikünk fejében sem fordult meg, hogy érmet nyerhetünk. Fantasztikus volt átélni ezt a sikert.

A szezon végére szerencsére beérett a munka, összeállt a játékunk, illetve edzőnkkel, Soós Iszákkal is tökéletes volt az összhang. A családunk is a helyszínen támogatott minket, végig remek volt a hangulat, s mindez rengeteget hozzáadott a teljesítményünkhöz."

Forrás: Beach Volleyball Hungary

„Senki nem számított arra, hogy érmet nyerhetünk, szóval ezzel az eredménnyel nemcsak a külvilágnak, hanem önmagunknak is meglepetést okoztunk – mondta már Tari Bence. – Már az első meccsen, a franciák ellen éreztük, hogy remek formában játszunk, és sokra lehetünk képesek. Nem volt rajtunk nyomás, az elejétől fogva lazán és felszabadultan játszottunk, és ezt a hozzáállást, illetve a jó formát sikerült a verseny végéig megőrizni. Az elvesztett elődöntő után csalódottan jöttünk le a pályáról, mert tényleg kevés hiányzott a döntőbe jutáshoz, viszont utána a bronzmeccsre szépen összeszedtük magunkat, és a szorosabb első játszma után már a másodikat magabiztosan nyertük meg.

Belegondolni is hihetetlen, hogy első magyar párosként szereztünk érmet a korosztályos Eb-k történetében. Még mindig nem fogtuk fel igazán, hogy mit is értünk el. Sok munka vár még ránk, de ez egy hatalmas pozitív visszajelzés, hogy jó úton járunk.

(Kiemelt kép forrása: SRSE)