UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-09-08 12:27

Ebben az évadban sem marad korosztályos trófea nélkül az UVSE

Az UVSE fiú gyermekcsapata nyerte a korosztály Magyar-kupáját; Vincze Balázs szakmai igazgatót a klubban zajló nevelőmunkáról kérdeztük.

Az előző évadban az UVSE nyerte a fiú gyermek vízilabda-bajnokságot, és a margitszigeti lilák fiataljai ezt az idényt is remekül kezdték, hiszen Németh Zsolt irányítása mellett a múlt hét végén

7–6-ra győzték le az FTC-t a korosztály Magyar-kupájának döntőjében.

A továbbra is eredményes utánpótlás-nevelő egyesületben zajló munkával a klub férfi szakágának szakmai igazgatója, Vincze Balázs is elégedett.

„Az előző évadban az ifi és a gyermekcsapatunk is bajnoki döntőt játszott, utóbbinak sikerült aranyérmet szereznie. Emellett a serdülőcsapatunk ötödik helye is megfelel a realitásoknak. Összességében jó évadot zártunk, és az U15-ös Európa-bajnokságot nyert válogatottban négy játékosunk szerepelt, míg Szécsi Marcell 2005-ös születésűként volt tagja az U20-as világbajnok csapatnak. Hasonló eredményekkel ebben az idényben sem lennénk elégedetlenek.”

Németh Zsolt és Vincze Balázs tart eligazítást a gyermek Magyar-kupa döntőjében Fotó: Szaka József

Nem mellesleg további büszkeség a klub számára, hogy a Fukuokában világbajnoki címet ünneplő férfiválogatottban is több UVSE vagy korábban UTE kötődésű pólós szerepelt. Az egyesület neveltje vagy volt játékosa Vigvári Vendel, Vigvári Vince, Nagy Ádám, Varga Dénes, Molnár Erik és Német Toni is.

„Ráadásul a világbajnok válogatott öt legfiatalabb tagja közül négyen is az UVSE-t erősítették nemrégen – folytatja Vincze. – Azt gondolom, ez is mutatja, hogy az utóbbi években milyen szintre került klubunkban az utánpótlás-nevelés. Bízom benne, hogy a tőlünk indult felnőttválogatott játékosok száma csak nőni fog a közeljövőben.

Az a célunk, hogy a magyar vízilabda számára továbbra is minőségi játékosokat neveljünk.

Bizakodóak vagyunk, mert a 2009-es születésűek alkotta gyermekkorosztály után a 2010-esek és a 2011-esek is az élen végeztek a bajnokságukban. Az viszont picit elkeserít, hogy a legutóbbi gyermekbajnokságot nyert csapatból a nyáron négyen is elhagyták a klubot. Szerintem ez még korai volt, mert az UVSE-nek nagyon jó körülményei, feltételei vannak, és mivel a férfi ob I-ben nem az éremért játszunk, a fiatalok is hamar megkapják a lehetőséget. Tavaly tizennégy-tizenöt éves játékosaink is be tudtak mutatkozni a felnőttélvonalban.”

(Kiemelt képünkön: az UVSE gyermekcsapata Fotó: Szaka József)