UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2023-09-12 09:16

Kollár Anna eredményes utolsó kadétévet tervez

A hazai női tőrvívás kiemelkedő ígérete, Kollár Anna ismét emlékezetesen szerepelne a korosztályos világversenyein.

A 16 éves Kollár Anna az elmúlt évadokban már az idősebbek között is számtalanszor bizonyította, hogy a hazai női tőrvívás egyik kiemelkedő ígéretének számít. A Törekvésben Beliczay Sándor szakmai felügyelete mellett felkészülő többszörös korosztályos bajnok az előző idényben

egyéniben és csapatban is bronzérmet szerzett a tallinni kadét Európa-bajnokságon,

majd az előkelő kilencedik helyen zárt a plovdivi kadét-vb-n.

„A mostani az utolsó évem a kadétok között, és szeretnék még egyszer sikeresen szerepelni ebben a korosztályban. A két fő versenyemnek így a kadét Európa- és a világbajnokságot tekintem. Ezeken szeretnék minél jobb eredményt elérni” – mondta Anna, aki szombaton részt vett a Sándor-palota előtt a vívás világnapja alkalmából rendezett, sportágat népszerűsítő flashmobon is.

Kollár Anna utolsóéves kadétként is remekelne a páston Forrás: EFC

„Fontosnak tartom, hogy ott legyek az ilyen eseményeken, és nepszerűsítsem a sportágamat, amelyet nagyon szeretek. Rengeteg mindent köszönhetek a vívásnak. Amikor elkezdtem, nagyon jó közösségbe kerültem. Tanultam tiszteletet, alázatot és megtanultam beosztani az időmet.

A vívás olyan komplex, hogy az életem minden területén tudom hasznosítani azokat a dolgokat, amelyek megismerek, megtapasztalok általa.

(Kiemelt képünkön: Kollár Anna Forrás: FIE)