UtánpótlásSport
2024. május 11.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-09-13 20:06

U21: Gera Zoltán szerint a szervezettség lesz a döntő a folytatásban

Az U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője, Gera Zoltán szerint az októberi Európa-bajnoki selejtező mérkőzések teljesen mások lesznek, mint a kazahok és a máltaiak elleni találkozó volt. A két győztes meccs után kérdeztük a szakvezetőt.

– Mi a kazahok elleni hazai 2–0-nak és a máltaiakkal szembeni idegenbeli 3–0-nak a legnagyobb tanulsága?

– A játékosok hozzáállása mindenképpen örömteli volt. Nemzetközi szinten egyetlen meccset sem könnyű megnyerni, nekünk most mindkettőt sikerült.

– Októberben a skótok, majd a belgák következnek. Miben kell fejlődni az újabb két meccs előtt?

– Azok teljesen más találkozók lesznek. Most a támadáson volt a hangsúly, Skócia és Belgium ellen pedig nagy valószínűséggel a védekezésen lesz. Mind a két válogatott birtokolni akarja majd a labdát, nekünk pedig hátul összeszedetteknek kell lennünk.

– A védelemmel az első két Eb-selejtezőn nem volt gond, hiszen gólt sem kapott a válogatott. Ez cél is volt?

– Igen, Kazahsztán és Málta ellen elvárás volt a kapott gól nélküli győzelem. A védekezés a futball alapja, ha az gyengén működik, a támadások sem lesznek elég hatékonyak.

– Hogyan motiválta a két mérkőzés előtt a csapatot?

– Azt kértem, adják meg a kellő tiszteletet az ellenfélnek és alázattal játszanak. Mert ha így lesz, sokkal könnyebben fognak jól teljesíteni.

– Az tudatos volt az, hogy az előny birtokában mindkétszer visszavett a tempóból a válogatott?

– Kilencven percen keresztül nem lehet ugyanabban az iramban futballozni, ugyanakkor azt volt a terv, hogy mindkét mérkőzésen az elejétől a végéig mi irányítunk. A kazahok ellen egyébként nem éreztem azt, hogy lassult volna a játékunk. Igaz, a labdajáratásunk valamivel biztonságosabbá vált az idő múlásával.

– Mi lesz a legfontosabb a skótok és a belgák ellen?

– A szervezettség. Amennyiben rendszerben leszünk képesek játszani, jó eséllyel megmutathatjuk, valójában milyen képességek rejlenek ebben a válogatottban.

(Kiemelt képünkön: Gera Zoltán Forrás: mlsz.hu)