UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-09-19 14:33

Gólra váltott tehetség – az MK-forduló utánpótlásmérlege

A labdarúgók múlt hét végi Magyar-kupa-fordulójában több élvonalbeli klub is pályára küldte utánpótláskorú (2003 után született) játékosait. Összegyűjtöttük, kik voltak azok a fiatalok, akik NB I-es együttesekben gólt szereztek.

Íme, a labdarúgó Magyar-kupa legutóbbi fordulójában élvonalbeli csapat játékosaként hálóba találó fiatalok:

Czékus Ádám (Kisvárda), 20 éves
A Honvéd- és Ferencváros-nevelés a Kisvárda színeiben szombaton a Pilis FC ellen a mérkőzés utolsó gólját szerezte az 5–0-s vendégsikerrel zárult találkozón.

Kovács Patrik (MTK Budapest), 18 éves
A salzburgi akadémián nevelkedő, a Lieferingben többször is pályára lépő balhátvéd úgy döntött az idén nyáron, hogy hazatér, és az MTK-ba igazol. A kék-fehéreknél egyre több lehetőséget kap, a hét végén is játszott a Gesztely FC ellen. A bizalmat remek teljesítménnyel hálálta meg, két gólt is szerzett. A mérkőzést az idegenben játszó fővárosiak 6–1-re nyerték.

Gruber Zsombor (Puskás Akadémia), 19 éves
Kovács Patrikhoz hasonlóan Gruber Zsombor is egy ideig külföldön nevelkedett, a svájci Basel csapatában. Gruber ma már a Puskás Akadémia játékosa, és a csapat egyik legnagyobb ígéretese. Az új évadban szerzett már gólt az NB I-ben, és most betalált a Magyar-kupában is. A Puskás Akadémia a Mosonmagyaróvárhoz látogatott, és 2–0-ra győzött: a két gólból az egyik Gruber nevéhez fűződik.

Lisztes Krisztián (Ferencváros), 18 éves
A kupaforduló legjobb „utánpótlás-teljesítményét” Lisztes szállította. A Ferencváros – az új edző, Dejan Sztankovics első meccsén – gálázott a Nagyecsed otthonában, 8–0-ra nyert a zöld-fehér együttes, és Lisztes a két gólja mellett kiosztott két gólpasszt is. A következő évadtól a Frankfurtot erősítő középpályás újabb remek játékkal bizonyította, hogy helye van a felnőttfutballban.

(Kiemelt képünkön: Lisztes Krisztián (aranyban) Forrás: origo.hu)