UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2023-09-26 16:52

Jákó katonai vb-t nyert Rióban, Rescsik világcsúcsot ért el Limában

A pisztolyos Jákó Miriam a rió katonai sportlövő-vb-n nyert aranyat, míg a puskás Rescsik Csaba a limai para-vb-n állított fel új juniorvilágcsúcsot.

Kiváló eredményekben gazdag napokon vannak túl a zsombói Cél-Tudat SE sportlövői, akik a világ másik felén igyekeznek minél jobban teljesíteni Magyarországot képviselve.

A 19 éves Jákó Miriam a brazíliai Rio de Janeiróban zajló katonai világbajnokság női 25 méteres sportpisztolyos versenyszámában előbb 590 kört lőve megnyerte a selejtezőt, majd a döntőben ugyanúgy 586 kört mutatott fel, mint a kínai vetélytársa. Jákó és Zhang között aranymeccs döntött az első helyről, melyben a junior Európa-bajnok és junior-vb-bronzérmes magyar lány 50:48-ra jobbnak bizonyult, így

felállhatott a dobogó legfelső fokára.
Jákó Miriam mögött az aranyérmet érő végeredmény Forrás: Cél-Tudar SE

Szintén 19 esztendős klubtársa, Rescsik Csaba közben Peru fővárosában, Limában szerepelt nagyszerűen a sportlövők para-világbajnokságán. A puskás ígéret 10 méteren (SH1-R1) az előkelő ötödik helyen végzett a döntőben, az 50 méteres összetett (SH1-R7) fináléban pedig a megint csak megsüvegelendő hatodik pozícióban zárt.

Rescsik Csaba Limába is remek formában érkezett Forrás: Cél-Tudat SE

Már önmagában a döntőkbe jutás is dicséretes tett Rescsiktől, aki ráadásul az utóbbi versenyszám alapversenyében megdöntötte a saját rekordját, egyúttal

1152 körös új juniorvilágcsúcsot állított fel.

(Kiemelt képünkön: Jákó Miriam Rióban Forrás: CISM