UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-09-27 10:53

Csütörtökön kezdődik az ifjúsági és junior országos bajnokság

Nyíregyházán gyűlnek össze a hát második felében a legjobb hazai ifjúsági és juniorkorú ökölvívók, hogy megméressék magukat a korosztályos országos bajnokságon.

Szeptember 28. és október 1. között rendezik meg Nyíregyházán az ifjúsági (2005-ös és 2006-os születésű versenyzők) és a juniorkorú (2007-2008) ökölvívók országos bajnokságát, amelyen a korosztályos legjobb hazai képviselői lépnek majd ringbe. Az esemény az egyik legfontosabb magyarországi megméretése a fiataloknak, amely egyúttal válogatóként is szolgál a folytatás előtt.

Tavaly a juniorok viadalát az U12-es és a serdülőkorosztályéval együtt rendezték meg november elején Budapesten, míg az ifik szeptember közepén találkoztak Debrecenben; idén máshogy alakult a párosítás, az idősebbek egy eseményen osztoznak, míg az U12-esek és a serdülők október második felében Egerben gyűlnek össze az országos bajnokság keretén belül.

A Nyíregyházán kesztyűt húzó korosztályok az év eddigi részében sem pihentek, eredményes időszakot zártak: az idősebbek tavasszal az eddigi legeredményesebb magyar szereplést mutatták be az ifjúsági Eb-k történetében, a küldöttségből heten is dobogóra állhattak Örményországban, míg a juniorok négy éremmel zárták a kontinensviadalukat Romániában.

Az ob-n erős és népes mezőny várható a nevezések alapján: összesen 351 ökölvívó jelezte a részvételi szándékát.

A versenyt minden hivatalos női és férfi súlycsoportban megrendezik, így összesen 51 bajnokot avatnak a viadal utolsó napján – a döntőket vasárnap rendezik majd.

(Kiemelt képünk forrása: MÖSZ)