UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-10-04 16:26

Döntetlennel kezdett a Puskás Akadémia az ifi BL-ben

A kalandos utazás után 1–1-et játszott a Puskás Akadémia Azerbajdzsánban az UEFA Ifjúsági Liga első körének első mérkőzésén.

Vasárnap indultak, és szerdán éjfél után 10 perccel érkezetek meg a Puskás Akadémia U19-es futballistái Gabalába az UEFA Ifjúsági Liga első körének első találkozójára. A kálvária azzal kezdődött, hogy az Isztambulba tartó repülőgép négy órát késett, ezért nem érte el a csapat a Bakuba induló csatlakozást. A vezetők ezért úgy döntöttek, hogy Törökországban töltik az éjszakát, és csak kedden utaznak tovább az azeri fővárosba. Az a repülő is késett, de végül megérkeztek, és busszal jutottak el a meccs helyszínére.

Ilyen előzmények után nem csoda, hogy már a 8. percben vezetést szerzett a hazai csapat, Shahin Shahniyarov révén. Az első félidő vége előtt kevesebb mint tíz perccel viszont büntetőhöz jutott a Puskás Akadémia, amit Umathum Ádám váltott gólra. A pihenőre tehát 1–1-gyel vonultak a csapatok.

A második félidőben jobban játszottak a magyarok, többet birtokolták a labdát, és a gólszerzési lehetőségek is megvoltak, az eredmény azonban nem változott: döntetlen.

A visszavágót október 25-én, a Pancho Arénában játsszák.

Az UEFA Ifjúsági Liga lebonyolításáról és a Puskás Akadémia lehetséges útjáról szóló cikkünket ITT találja.

Gabala (azeri)–Puskás Akadémia 1–1 (1–1)
Gabala:
Hushanov – Ahmadov (Bazaldze 71.), Ramazanov, Rashidov, Gafarov (Asadov 83.) – Tahmazli (Ramazanov 84.), Ahmadov, Shahniyarov – Bakhisov (Mustafayev 83.), Agalarov, Mammadli (Budagov 64.).
Puskás Akadémia: Gazdag – Makara, Vajda, Umathum, Markgraf, Dusinszki (Dymitriev 46.), Osadchyi, Vékony (Orjan 90.) – Mondovics, Pyshchur, Szabari (Yablonoskyi 62.).
Gól: Shaniyarov (8.), illetve Umathum (36., tizenegyesből).

(Kiemelt képünkön: Umathum Ádámot ünneplik csaapattársai Forrás: Puskás Akadémia/Facebook)