UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-10-04 11:21

Remekül kezdte a BFKA-Veszprém U21 az NB I/B-t

A javarészt utánpótláskorú kézilabdázókkal felálló BFKA-Veszprém csapata öt forduló után vezeti a felnőttmásodosztályt.

Túl van a férfi kézilabda NB I/B mezőnye a 2023/2024-es évad első hónapján, öt fordulót játszottak le a csapatok. A másodosztály továbbra is remek terep az utánpótláskorú játékosoknak a felnőttmezőnybe való belépéshez, tapasztalatszerzéshez; a korábbi évekhez hasonlóan

a jelenlegi idényben is számos fiatal próbálja megmutatni a tudását a második vonalban.

Remekül kezdett az elmúlt évadban a negyedik helyen végző Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia veszprémi első csapata; a javarészt utánpótláskorú (szeptembertől a 2004-es és annál később született kézisek tartoznak ebbe a kategóriába) játékosokkal felálló BFKA-Veszprém U21 négy győzelemmel és egy döntetlennel rajtolt, ezzel vezeti a tabellát a vele azonos pontszámmal és gólkülönbséggel (+26) álló Győri ETO-UNI FKC előtt, a több szerzett góljának köszönhetően.

A veszprémi fiatalok az emlegetett győriekkel játszottak 24–24-es döntetlent a második fordulóban, ezen kívül legyőzték a Vecsési KKFT-t, az Ózdi KC-t, a KK Ajkát és a Kecskemétet is. Az akadémisták közül már ketten is 25 gól fölé jutottak: Czabula Máté (19 éves) 26-szor talált be, ám őt is túlszárnyalta az NB I/B-ben szeptember elsején debütáló Barna Dániel (17), aki 29 gólnál jár.

Utóbbi ezzel a legeredményesebb utánpótláskorú a másodosztályban.

A fiatal az előző évadban még az egyesület U18-as csapatát vezette aranyéremig a korosztályos élvonalban, a nyáron pedig kulcsjátékosa volt a serdülőválogatottnak, amely az EYOF-on bronzérmet szerzett.

A dobogóra odafér az OTP Bank-Pick Szeged U21 is, amelyben – BFKA-hoz hasonlóan – számos korosztályos kézilabdázó játszik; közülük a 2006-os születésű Gazsó Péter kezdett a legeredményesebben, ő 21 gólnál jár. 

(Kiemelt képünkön: Barna Dániel Fotó: Wolf Attila, BFKA)