UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-10-11 20:31

Lukácsi Gábor helytáll az NB I/A-csoport mélyvizében is

A 15 éves Lukácsi Gábor a címvédő Falco Szombathely otthonában debütálhatott a felnőtt első osztályú kosárlabda-bajnokságban, majd a legutóbbi fordulóban, a Kaposvár vendégeként már kezdőként jutott szóhoz az NKA Universitas Pécs együttesében.

A B-divíziós Eb-n ötödikként záró U16-os válogatottban és a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs korosztályos csapataiban betöltött vezérszerepe után Lukácsi Gábor az elmúlt hetekben már a felnőttélvonalban is mind nagyobb szerephez jut. A 2007-es születésű reménység – aki az NB I/A-csoport teljes mezőnyének legfiatalabbja – mindjárt az első fordulóban, a regnáló bajnok Falco Szombathely pályáján megkapta a lehetőséget a debütálásra. A 15 éves irányító 3 pontot, 1-1 lepattanót és gólpasszt jegyzett az Aréna Savariában, majd a második játéknapon Goran Tadics vezetőedző már kezdőként szavazott neki bizalmat, s ezúttal is 3 ponttal zárt, 1 gólpassz mellett.

„Nyilvánvalóan csak az előnyömre válhatnak ezek a tapasztalatok, már ilyen rövid elteltével érzem magamon, hogy sokat fejlődtem mind a játék olvasásában, mind gyorsaságban – mondta Lukácsi az Utánpótlássportnak. 

Nem éreztem úgy, hogy mélyvízbe lennék dobva,

ugyanakkor persze nem is ment minden olyan gördülékenyen, mint a saját korosztályomban. Az elején kicsit nehezen indult, sok hibát el is követtem az edzéseken és a meccseken, de annyi biztos, ezen a szinten, az A-csoportos közegben tudok a legtöbbet fejlődni. Az első két meccs összességében jó visszajelzés volt abból a szempontból, hogy a megfelelő úton haladok, és továbbra is hasonlóan, keményen kell dolgozni. Szerencsére emlékezetesre sikerült a bemutatkozás, mivel

a Falco otthonában, többek között a felnőttválogatott meghatározó játékosai ellen léphettem pályára először, tényleg óriási élmény volt.

Az első percek megilletődöttsége után szerintem viszonylag hamar felvettem a ritmust, a Kaposvár ellen pedig már magabiztosabban mentem ki a pályára; tudtam, mi a dolgom, és azt nagyjából sikerült is végrehajtani. Tisztában vagyok vele, hogy jelenleg elsősorban védekező feladataim vannak, amikor lehetőséghez jutok. Emellett támadásban igyekszem a jó helyzeteket elvállalni. A legfontosabb célom az évadra, hogy minél több percet tölthessek a pályán a felnőttek között, ehhez pedig arra lesz szükség, hogy rendre éljek az adódó lehetőséggel."

(Kiemelt kép forrása: NKA Universitas Pécs)