UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2023-11-04 17:20

Molnár Csaba az Ikarus csiszolatlan gyémántja

Az Ikarus atlétája, Molnár Csaba 400 méteres gátfutásban az idén ezüstérmet szerzett a felnőtt ob-n és döntős volt az U20-as Eb-n.

Az Ikarus BSE 19 éves atlétája, Molnár Csaba remek évet zár. Budai Tamás tanítványa 400 méteres gátfutásban

ezüstérmet érdemelt ki a felnőtt országos bajnokságon, majd a jeruzsálemi U20-as Eb-n döntőbe jutott, és a hatodik helyen végzett.

A korosztály európai ranglistáján 50.75 másodperccel nyolcadik Molnár az évéről úgy fogalmazott, hogy:

„Összességében nem panaszkodhatom. A tavaszi felkészülés azzal együtt is jól sikerült, hogy megsérült a bokám. A győri edzőtábor pedig megalapozta a jó szezont, amelyben sikerült elérni az elsődleges célomat, hogy ott legyek, és döntőt fussak az U20-as Európa-bajnokságon. A következő idénytől már U23-as leszek, a munkát pedig tovább folytatjuk. Ott lebeg a szemem előtt az újabb cél, hogy ötven másodperc alá kerüljek. Jövőre az Európa-bajnoki részvételről sem mondok le, de ez egyfajta álom is, mert június elején rendezik, az erős szintet pedig korán kellene futni, és a ranglista alapján sem egyszerű kijutni.”

Molnár Csaba és edzője, Budai Tamás az U20-as Eb-n Forrás: Ikarus BSE

„Csabi tökéletes példája annak, hogy nem számít, ha gyermekkorcsoportos versenyeken, de még akár serdülőkorban sincs ott valaki mindig a dobogón, hiszen évről évre fejlődve, alázatos munkával a tehetség utat tör magának – ezt Amler Zoltán, az Ikarus atlétikai szakosztályának vezetője mondja a fiatalról. – Nagy József és Vékony Judit, azaz a nevelőedzők után Budai Tamásnál is remek kezekben van,

jó személyisége révén a szakosztály egyik még mindig csiszolatlan gyémántja, közkedvelt sportolója, aki különösebb csinnadratta nélkül szépen lépdel előre.

A gyógyszerésznek készülő Molnár a fiatalabbak számára is példa a XVI. kerületi klubban, hogy kellő elszántsággal oda lehet érni a legjobbak közé.

„Serdülőként valóban nem voltam annyira kiemelkedő, de kitartottam, szorgalmasan végeztem a dolgomat, és szépen lassan jöttek az eredmények. Az atlétikai pályán kiszakadok a mindennapokból, az edzések feltöltenek az egyetem mellett. Igazából a pályán tapasztalt szabadságérzet a legnagyobb motivációm.”

(Kiemelt képünkön: Molnár Csaba Forrás: MASZ)