UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-11-17 13:19

Csirke Ferenc visszatért Pécsre, a Rátgéber Akadémia U20-as csapatának edzőjeként folytatja

Az Atomerőmű SE férfi felnőttélvonalbeli kosárlabdacsapatának kispadjáról a közelmúltban távozó Csirke Ferenc a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia edzőjeként folytatja, és többek között a klub U20-as együttesét fogja irányítani.

Csirke Ferenc az évadot még a Paks NB I/A-csoportos csapatának vezetőedzőjeként kezdte meg, s bár a csapat merész álmokat dédelgetett, a nyeretlen kezdés miatt, a Kaposvár elleni vereség után menesztette őt a vezetőség. Nem maradt sokáig munka nélkül a pécsi tréner, aki időközben a Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai stábjához csatlakozott, és az NB I/B Zöld-csoportos (harmadosztályú) és az U20-as csapatot vezeti.

Nagyon örülök Csirke Ferenc érkezésének – mondta az NKA Pécs szakmai és stratégiai igazgatója, Rátgéber László a klub honlapján. – 

A szervezetünkhöz sokan jönnek olyanok, akik a szakmaiságot adják, mások az identitást, nagyon kevés olyan ember érkezik, akiben mindkettő egyszerre megvan. Csirke Ferenc ezen kevesek közé tartozik!"

A 47 éves szakember a PVSK férficsapatát a 2018/2019-es szezonban bronzéremig vitte az NB I/A csoportban, vagyis mély nyomokat hagyott a pécsi kosárlabdázásban, majd két éven át irányította az NKA Universitas PEAC női együttesét, amellyel a 2021/2022-es idényben negyedik lett a bajnokságban és a Magyar Kupában is.

Nagyon örültem a Nemzeti Kosárlabda Akadémia hívásának, hiszen olyan kosárlabdaedző vagyok, akiben mindig megvan a bizonyítási vágy, és aki folyamatosan szeret dolgozni 

– mondta Csirke Ferenc. – Az akadémián férfivonalon fogok dolgozni, az NB I/B Zöld csoportban szereplő csapatot, valamint az U20-asokat irányítom. Ez nagyon motiváló, érdekes feladat, hiszen az itt szereplő játékosok fontos láncszemek, egy részük már az A-csoportos csapat tagja is egyben, ezért egyénileg folyamatosan fejlesztenünk kell őket az akadémiai rendszeren, szisztémán belül. Emellett persze az eredményekre is figyelnünk kell, az U20-asokkal érmet szeretnénk szerezni, a Zöld csoportban pedig minél jobb helyen akarunk zárni, lehetőleg olyan pozícióban, amely feljogosít a Piros csoportba jutásra."

Csirke emellett az A-csoportos csapatnak is segít, a leendő ellenfelek feltérképezésében, a scoutingban segít majd a szakmai stábnak.

(Kiemelt kép forrása: ratgeberakademia.hu)