UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-11-20 19:29

Egyelőre megállíthatatlan a NEKA az U18-as fiúélvonalban

A Keleti csoportban a PLER-Budapest, a Nyugatiban pedig a NEKA csapata vezeti a tabellát az U18-as élvonalbeli fiú kézilabda-bajnokságban; utóbbi tízből tíz mérkőzést nyerve.

Izgalmas négyes döntő után alakult ki az előző évad végén az U18-as élvonalbeli fiú kézilabda-bajnokság végeredménye, a Final Four résztvevői közül pedig többen már az új idényben is bejelentkeztek a jövő tavasszal rendezendő, a dobogós helyezésekről döntő „minitornára”.

A két félre osztott alapszakasz augusztus végén kezdődött meg, az elmúlt bő két és fél hónapban pedig számos kiélezett meccset és remek produkciót figyelhettek a kilátogatók. A Keleti csoportban a legutóbbi négyes döntőről lemaradó PLER-Budapest egészen mostanáig megőrizte a veretlenségét: a Tamás Ádám vezetőedző irányította fővárosi együttes

tíz mérkőzéséből kilencet megnyert,

egyedül a Dabas otthonában hagytak ott egy pontot a játékosaik. Ráadásul az elmúlt hetekben a két legközelebbi üldözőjüket, a Szegedet és a Ferencvárost is legyőzték.

Ám nem a PLER csapatáé a legjobb mérleg, ha a teljes bajnokságot nézzük: a Nyugati csoportban – a 2022-2023-as idény végén bronzérmesként végző – NEKA

mind a tíz eddigi bajnokiján győzött.

A Lehőcz Zoltán vezette balatonboglári akadémistáknak többször kiélezett meccsen kellett begyűjteniük a két pontot, ilyen volt például a két BFKA-gárda, vagyis a Veszprém és a Balatonfüred elleni ütközet. Hogy mennyire fontos győzelmek voltak azok, jól mutatja, hogy a veszprémiek és a fürediek is azon az egy mérkőzésükön kaptak eddig ki, így szorosan, mindössze két pont hátrányból követiek a NEKA-t.

Az viszont a legutóbbi évadban is bebizonyosodott, hogy az alapszakasz-győzelem még a fináléra sem garancia: a már emlegetett négyes döntőben, a BFKA-Veszprém és a Békési FKC fináléjában mindkét résztvevő másodikként kvalifikálta magát a Final Fourba.

(Kiemelt képünkön: a NEKA-s Kollár Benedek (labdával) akcióban Fotó: Tompos Gábor / Lotus Seven)