UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-12-11 15:38

Több fiatal is kiválóan játszott a női és férfi NB I/A-csoport legutóbbi fordulójában

A női felnőttélvonalban a DVTK 18 éves kosárlabdázója, Toman Petra ismét remekelt: ezúttal a bajnoki címvédő Sopron otthonában nyújtott nagyszerű teljesítményt. Mindeközben a férfi NB I/A-csoportban pedig a paksi Géringer Gergő (18) vétette észre magát jó játékkal.

A megszokottnál jóval több remek utánpótláskorú teljesítményt hozott a hét végén a férfi és a női kosárlabdázók felnőtt első osztályú bajnokságának legutóbbi fordulója.

A férfiak mezőnyében  az U20-asok közül az Atomerőmű SE 18 esztendős reménysége, Géringer Gergő szállította a játéknap legjobb produkcióját, miután 10 ponttal – közte két triplával –, 6 lepattanóval, 3 gólpasszal és 1 szerzett labdával járult hozzá a paksiak hazai győzelméhez (87–78) a Szedeák ellen.

A fiatal bedobó-erőcsatár a találkozón 15-ös teljesítményindexet hozott, amely pályafutása legjobbja az NB I/A-csoportban,

és ez a mutató az utánpótláskorúak közül összességében is az egyik legmagasabb ebben az évadban. Szintén említésre méltó, hogy a Budapesti Honvéd 19 éves hátvédje, Reizinger Máté 5 ponttal és 10-es VAL-mutatóval végzett a Sopron vendégeként.

Géringer Gergő Forrás: ASE

Eközben a női élvonalban Toman Petra ugyancsak a Sopron otthonában, a Novomatic Arénában játszott parádésan. A listavezető DVTK 18 éves ígérete egy héttel az után, hogy az euroligás Győrrel szemben 18 pontjával a mezőny legeredményesebbje volt, ezúttal a bajnoki címvédő pályáján tette le a névjegyét:

17 pontot, 7 lepattanót és 24-es VAL-mutatót jegyzett, ezzel ismét a mezőny legjobbjaként zárt,

valamint segítette ezzel 74–59-es idegenbeli sikerhez a miskolciakat. Tomant a forduló válogatottjába is beválasztották.

„Minden meccsre úgy megyünk fel, hogy szeretnénk győzni, és a lányokkal folyamatosan húzzuk egymást előre, ez az egység pedig a holtpontokon is átlendíti a csapatunkat. Próbáljuk kiélvezni a mindennapokat, és reméljük, hasonlóan sikeres út áll előttünk – mondta közvetlenül a meccset követően az M4 Sportnak Toman Petra, a bajnokságot veretlenül vezető és az Euroligában is kiválóan szereplő diósgyőriek játékosa, aki a találkozón a Sopronban játszó húgával, Toman Rékával (17) is farkasszemet nézett. –

Nagyon különleges érzés pályára lépni a másik ellen, ez már a második ilyen alkalom,

ugyanakkor persze a meccs közben ezzel kevésbé foglalkozunk, hiszen ilyenkor elsősorban ellenfelek vagyunk. Mindenesetre nagy büszkeség számunkra, hogy egy ilyen rangadón mindketten játszhattunk."

(A súlyos térdsérüléséből az ősszel kiváló formában visszatérő Toman Petrával nemrég mi is beszélgettünk.)

A BEAC csapatában szombaton több fiatal is jól játszott: Katona Boglárka (19) kilenc, Gábor Lili (17) hat pontot dobott, és mindketten kétszámjegyű teljesítményindexet értek el. A Vasasban Gelei Karola (19), a Győrben Gyöngyösi Janka (19) járt közel a tíz pontos határhoz; egyaránt kilenc-kilenccel zártak együttesükben.

A BKG Szigetszentmiklós hátvédjének, Takács Dorinának (19) viszont sikerült elérni a tíz pontot, s mindemellé 3 lepattanót és 4 szerzett labdát is beletett a közösbe, így karriercsúcsot jelentő 16-os VAL-mutatóval fejezte be a meccset a Pécs ellen.

(Kiemelt képen: Toman Petra Forrás: hunbasket.hu)