UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2023-12-15 19:47

Horváth Lotti serdülőként lett kadétbajnok párbajtőrben

Az FTC kadét országos bajnoki címet szerző 14 éves, még serdülőkorú párbajtőrözője, Horváth Lotti már az előző évadban is bizonyította, hogy nem ijed meg az idősebbektől.

Az FTC egyik legígéretesebb párbajtőrvívója, Horváth Lotti még csak 14 esztendős, és az előző évadban még újoncként volt az akkor két korosztállyal idősebb kadétok Európa-bajnokságán aranyérmes a leánycsapattal (mellette Gachályi Gréta, Nagy Blanka és Terhes Hanna). A tallinni kontinensviadalon ráadásul egyéniben is bravúrosan teljesített, és a negyeddöntőig jutott.

Kovács Attila tanítványa még ebben az idényben sem tartozik a kadétok közé, ám serdülő létére is ugyanúgy remekel a nála korosabbak mezőnyében.

Lotti október végén

a klagenfurti kadét európai körversenyen állhatott fel a dobogó harmadik fokára, majd múlt hét végén megnyerte a kadét országos bajnokságot

a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Horváth Lotti már az előző évadban, újoncként ott volt a kadét Eb-n és vb-n Forrás: FIE

A reménység így az itthoni vetélytársainál fiatalabbként is fölényesen vezeti a kadétok hazai ranglistáját, és jelenleg neki van a legbiztosabb helye a korosztály válogatottjában, amely jövőre Nápolyban Eb-n, Rijádban pedig vb-n vesz részt.

„Nagyon örülök a kadét országos bajnoki címnek, sokat jelent számomra, hogy az idősebbek között tudtam nyerni – mondja Lotti. – Összességében ebben a szezonban is jól megy a vívás, a klagenfurti bronzérmem pedig azért is fontos, mert a megszerzett pontokkal a ranglista első helyére kerültem. Úgy érzem, nagy hasznát veszem, hogy már tavaly, újoncként is eljuthattam európai körversenyekre, Eb-re és vb-re, hiszen sok értékes tapasztalatot szereztem. Amennyiben ott leszek a következő világversenyeken,

fiatalabbként csak szeretném élvezni a vívást.

Remélem, hogy a legfontosabb asszókban, pillanatokban ki tudom hozni magamból a legtöbbet, és szép emlékekkel térhetek majd haza.”

Horváth Lotti már országos bajnoknak is mondhatja magát a kadétok között Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Hogy fiatalabbként mennyivel másabb a kadétok között helytállni, arról Lotti úgy vélekedik, hogy:

„Tavaly azért is ment annyira jól a vívás, mert újoncként úgy gondoltam, hogy nincs veszítenivalóm, minden versenyen, mérkőzésen csak nyerhetek. Ez a hozzáállás még most is jellemző rám valamelyest, de azért már jobban elvárom magamtól az eredményes szereplést.

A páston egyre higgadtabb vagyok és a sikerek növelik az önbizalmam.

A tavalyi csapat Eb-aranyunk nekem nagyon értékes, és remélem, hogy Nápolyban is szerzünk valamilyen színű érmet. Szerintem az idei csapat is képes lehet erre.”

(Kiemelt képünkön: Horváth Lotti Forrás: Magyar Vívó Szövetség)