UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-12-25 09:04

Az ORV-n folytatta az építkezést az U16-os leányválogatott

Két győzelemmel és egy vereséggel az U16-os leány kosárlabda-válogatott a második helyen zárta a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyét. Czirják Szilvia szövetségi edző összességében pozitívan értékelte a mieink szereplését.

Mint arról beszámoltunk, a magyar csapat azok után, hogy 59–52-re kikapott a házigazda lengyelektől az ORV nyitányán, 66–45-re legyőzte a cseheket, míg zárásként a szlovákokat is felülmúlták a mieink, 78–74-re. Ezzel az U16-os leányválogatott a második helyen fejezte be a tornát a lengyelek mögött.

„Értelemszerűen maradt bennünk hiányérzet, mert szerettünk volna százszázalékosan zárni és megnyerni a tornát – kezdte értékelését Czirják Szilvia szövetségi edző az Utánpótlássportnak. – Az első napon a lengyelek legyőzésére is megvolt az esélyünk, de nem tudtunk élni vele. Az ugyanakkor mindenképpen pozitívum, hogy a vereséggel végződő nyitó meccs után jól reagált a csapat, és a cseheket és a szlovákokat is viszonylag magabiztosan megvertük.

Nagyon tanulságos tornán vagyunk túl, sokat tudunk építkezni a tapasztalatokból. Bízom benne, hogy a most előkerülő hibákat sikerül kijavítani a nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokságig. Jó volt látni, hogy az erős magasembereinkre továbbra is építhetünk.

A magyar utánpótlás-válogatottakban igencsak ritka, hogy ilyen erős minőséget képviseljenek a belső posztos játékosok."

Két győzelemmel és egy vereséggel zárta az U16-os leányválogatott az ORV-n Forrás: PZKOSZ

„Emellett a sebességünket is kiemelném, mint erősségünket, ugyanis alapvetően mindhárom meccsen jó tempóban játszottunk. Ami viszont jóval kevésbé működött, az a védekezésünk – hiányzott a stabilitás ezen a téren, csak rövid periódusokban tudtuk azt megvalósítani, amit látni szeretnénk. Továbbá a gyors játék melletti hibák számát is csökkentenünk kell.

Ezzel szembesülhettünk a lengyelek elleni szoros, de kifejezetten kevés pontos meccsen is, amelyet végül a sok eladott labdánk miatt buktunk el. Tehát látjuk, melyek az értékeink, de azzal is tisztában vagyunk, miben kell még fejlődnünk.

A novemberi Bajnokok Tornája után már a második közös nemzetközi tornán vagyunk túl, és jól észlelhető az előrelépés. Az edzéseken begyakoroltakat a lányok egyre nagyobb százalékkal tudják megvalósítani a mérkőzéseken is. Sok munka áll még előttünk, de azt hiszem,

a hazai Eb-szereplés lehetősége hatalmas plusz motivációt ad a társaságnak.

A mieink legjobbját, Josepovits Kingát az ORV All-Star csapatába is beválasztották.

A válogatott legközelebb március végén találkozik, és folytatja a felkészülést az augusztusban rendezendő, miskolci korosztályos Eb-re.

(Kiemelt kép forrása: wbasket.hu)