UtánpótlásSport
2024. július 14.
  • instagram
Junior férfi kézilabda Európa-bajnokság, Szlovénia
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-12-27 14:03

Az U16-os fiúválogatottnak a kísérletezésen volt a hangsúly az ORV-n

Egy győzelemmel és két vereséggel zárva az U16-os fiú kosárlabda-válogatott harmadik lett a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén. Faragó Péter szövetségi edzőt kérdeztük csapata első közös nemzetközi megmérettetése után.

Mint arról beszámoltunk, az U16-os fiú kosárlabda-válogatott a harmadik helyen végzett a lengyelországi ORV-n, miután előbb 71–52-re kikapott a házigazda lengyelektől, majd simán verte a cseheket 73–47-re, a záró napon pedig 84–57-es vereséget szenvedett a szlovákoktól.

Alapvetően kicsit csalódottan tértünk haza a tornáról, és nem is igazán az első meccs, hanem leginkább a szlovákok ellen elveszített, utolsó meccs miatt maradt bennünk hiányérzet

– mondta Faragó Péter szövetségi edző az Utánpótlássportnak. – A csehek legyőzése után jobb játékot vártunk a fiúktól, de jelenleg még hullámzó a teljesítményünk, ezen mindenképpen dolgozni kell. A taktikai utasításokat védekezésben – a kapott pontok ellenére is – egész jól betartotta a csapat, elsősorban a támadójátékkal akadtak problémáink. Az egész torna során nagyon gyatra százalékkal dobtunk közelről, és igazából a tripláink is a háromból csak egyetlen meccsen ültek.

Azt látni kell, hogy a csapatépítés ezen fázisában még sokat kísérletezünk, kipróbálunk játékosokat, illetve különböző felállásokat, emellett pedig hiányzóink is voltak.

Azt hiszem, még a január is azzal fog eltelni, hogy megtaláljuk azt a magot, amelyre a nyári Eb-n majd számíthatunk.”

Faragó Péter csapatából Asztalos Miklós bekerült a torna All Star-ötösébe.

A válogatott január elején Zadarban vendégeskedik, és a horvátokkal játszik két meccset, majd január végén-február elején a fehérvári Szent István-kupán szintén jelenése lesz a fiúknak.

(Kiemelt kép forrása: PZKOSZ)