UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2024-01-02 09:07

A 18 éves Varga Vince kereten kívülről került be az Eb-csapatba

A 18 éves Varga Vince lesz a férfi vízilabda-válogatott legfiatalabb játékosa a csütörtökön rajtoló zágrábi Európa-bajnokságon.

Mint arról beszámoltunk, a férfi vízilabda-válogatott alaposan megfiatalított, 15 fős Eb-keretében a 18 éves Varga Vince

egyedüli ifjúsági játékosként követelt helyet magának.

Érdekesség, hogy a január 4-én kezdődő zágrábi Európa-bajnokságra Varga Zsolt novemberben 27 fős, bő felkészülési keretet nevezett meg, plusz három pólóst kereten kívül hívott meg az összetartásokra. Ehhez a „kívülálló” trióhoz tartozott első körben az FTC ígérete, Varga Vince is, aki aztán olyannyira jól teljesített az elmúlt hetekben, hogy meggyőzte a szakmai stábot, és ott lehet a felnőtt-kontinensviadalon.

„Miután először kihirdették a keretet, kicsit búslakodtam, hogy az én nevem nem szerepel benne – mondta a fiatal a vlv.hu-nak. – Aztán olvastam Varga Zsolt nyilatkozatát, hogy a kereten kívülieknek is van esélye bekerülniük az Eb-csapatba. E nélkül is százszázalékot próbáltam volna nyújtani, de nagyon jó hatással volt a motivációmra a lehetőség. Örülök, hogy sikerült vele élnem.”

Varga Vince kereten kívülről követelt helyet magának az Eb-csapatban Forrás: MVLSZ

A korábban a Ferencváros vezetőedzői feladatait ellátó Varga Zsolt jól ismeri a fiatalt, aki több poszton is bevethető és védekezésben különösen hasznos munkára képes. Varga Vince pályafutásában a felnőtt Eb újabb szintlépést jelent, bár a nemzetközi porondon bizonyított már a klubjában is, valamint tagja volt a 2022-ben U18-as, 2023-ban pedig U20-as világbajnoki címet ünneplő korosztályos nemzeti együttesnek is. A sokra hivatott pólós a felnőttválogatottban decemberben, a románok elleni győztes E.ON-kupa-találkozón debütált, az első felnőtt Eb-meccsén pedig már akár csütörtökön, a görögök ellen bemutatkozhat.

Az Európa-bajnokságon a személyes célom, hogy minél többet játsszak, értékes tapasztalatokat gyűjtsek és minél több mindent lessek el az idősebbektől.

Természetesen minden mérkőzést meg szeretnénk nyerni, de mivel rendkívül fiatal a csapatunk, sokunk számára a rutinszerzés a legfontosabb.”

Az Eb-keretben Vargával együtt hat junior-világbajnok kapott helyet. A felnőtt-vb-aranyérmes Molnár Erik és Vigvári Vince mellett a kapus Gyapjas Viktor, valamint Tátrai Dávid és Vismeg Zsombor bizonyíthat Horvátországban.

AZ EB-CSAPAT

Kapusok:


Bányai Márk
Gyapjas Viktor

Mezőnyjátékosok:

Burián Gergely
Fekete Gergő
Hárai Balázs
Kovács Péter
Molnár Erik
Nagy Ádám
Pohl Zoltán
Szeghalmi Zsombor
Tátrai Dávid
Varga Vince
Vigvári Vendel
Vigvári Vince
Vismeg Zsombor

(Kiemelt képünkön: Varga Vince Forrás: MVLSZ)