UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2024-01-02 19:08

Sűrű hetek várnak a juniorkorú gyorskorcsolyázókra

A következő bő egy hónapban rendezik meg a juniorkorú gyorskorcsolyázók versenyévadának legfontosabb versenyeit.

A juniorkorosztályból a nyáron kiöregedő Bödei Bálint és Bíró Hanna már a „nagyok” között versenyez, ám a távozásukkal sem állt meg az élet a magyar korosztályos gyorskorcsolya-válogatottnál: a nagypályások két korosztályos világkupán szerepeltek az őszi szezonban: november végén és december végén is Olaszországban álltak jégre a fiatalok.

A keret a válogatott szövetségi edzője, Kóti Gábor elmondása szerint a változások miatt „szűkült” az előző évadhoz képest, a csapatot a juniorok viszonylatában fiatalabb sportolók alkotják, akik még évekig bizonyíthatnak az utánpótlás-világversenyeken. Ezt az elmúlt hónapokban is megtették, az emlegetett világkupákon értékes helyezéseket és tapasztalatot szerzetek, a folytatás pedig közeleg. A versenyzők egyébként már az évad elején remek formába lendültek, az inzelli edzőtáborban sorra dőltek meg az egyéni csúcsok, elsősorban Sipos János és Lukács Soma jeleskedett.

Az ünnepek után sok pihenő nem jut a fiataloknak, akikre január első felében junior országos bajnokság vár, egy héttel később pedig kezdődik a negyedik alkalommal megrendezendő, dél-koreai téli ifjúsági olimpia, amelyen két nagypályás magyar indulónak is szurkolhatunk majd: a 16 éves Sándor Lilla (Tornádó TKE) és a vele egyidős Vancsó Rebeka (Tatabányai DKE) is bekerült a nemzeti csapatba.

Vancsó Rebeka is indulhat a téli ifjúsági olimpián (Forrás: TDKE)

A multisportesemény után szinte rögtön kezdődik a junior-világkupa harmadik fordulója, aminek Japán ad otthont; az eseményen a magyar fiatalok megismerkedhetnek majd a hachinohei jégpályával, amelyen pár nappal később már a junior-világbajnokságon, vagyis az évad célversenyén mutathatják majd meg a tudásukat.

(Kiemelt képünk forrása: MOKSZ)