UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-01-06 09:04

Jó úton jár a négyes döntő felé a PLER-Budapest U18-as csapata

A 2022-2023-as évadban hajszállal lemaradt a négyes döntőről, a jelenlegi kiírásban viszont jó eséllyel ott lesz a Final Fourban a PLER-Budapest U18-as kézilabdacsapata.

Az elmúlt években rendre odaért a PLER-Budapest U20-as fiú kézilabdacsapata az U20-as élvonalbeli bajnokság négyes döntőjébe, az ifik 2022-ben egy góllal még kikaptak a döntőben, tavaly viszont magabiztosan verték a NEKA-t az aranyéremért megrendezett meccsen. A klub U18-asai is rendre a pontvadászatuk élmezőnyében végeznek, ám ők balszerencsésebbek voltak az alapszakasz Keleti csoportjában: tavaly előtt negyedikként, 2023-ban harmadikként végeztek, így – épphogy, de – lemaradtak a Final Fourt érő első két helyről.

A hónap utánpótlásedzője díj decemberi kitüntetésére is esélyes Tamás Ádám vezette U18-asok nem szeretnék a véletlenre bízni a bejutást a jelenlegi évadban, ennek megfelelően majdnem hibátlan félévet zártak decemberben: tizenkét győzelemmel és egy döntetlennel vezetik a Keleti csoportot, két ponttal a Szeged, öt egységgel a Gyöngyös és az Eger előtt.

„Azok, akik az előző évadban is az U18-as csapatban játszottak, köztük én is, egyértelmű céllal vágtak neki az új idénynek, négyes döntőbe akarunk jutni – jelenti ki határozottan az együttes csapatkapitánya, Szabó Balázs. – A fél keret viszont kicserélődött, így nekünk az is volt a feladatunk, hogy az új társainkban is elültessük ezt a motivációt, hogy mindenki egy irányba tartson. Szerintem ez sikerült is, egytől

egyig győzni akarunk – ez már a felkészülés során is meglátszott, az összes edzésen százszázalékos volt a látogatottság.

Nem szeretnénk elkövetni ugyanazt a hibát, mint tavaly: az első félév akkor is remekül sikerült, de a tavasszal belefutottunk két csúnya vereségbe, ami aztán megpecsételte a sorsunkat.”

De vajon sikerült-e valamiben előrelépni a 2022-2023-as évadhoz képest?

„Mélyült a csapat, több cserelehetőségünk van, emellett balkezes játékos is érkezett hozzánk, ami nagyon fontos a jobbátlövő posztot illetően. Talán az összhang is még jobb lett, ami rengeteget számíthat a folytatásban; szerintem minden esélyünk megvan, hogy az őszihez hasonló eredményes félévet fussunk!”

(Kiemelt képünk forrása: PLER-Budapest)