UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-01-21 14:43

A DVTK két sima győzelemmel kezdte a rájátszást, vezeti a tabellát a junior leánybajnokságban

A DVTK Akadémia hazai pályán előbb a Csata DSE-t, majd a Zsíros Akadémia Kőbányát verte meggyőző fölénnyel a junior leány kosárlabda-bajnokság rájátszásában, így jelenleg a miskolciak állnak az élen, az NKA Pécset és a Csatát megelőzve.

Elkezdődtek a rájátszás küzdelmei az U18-as leány kosárlabda-bajnokságban, mi több, az elmúlt bő egy hetében – egy meccs híján – már két fordulón is túl vannak a csapatok a legerősebb Piros csoportban.

A tavalyi ezüstérmes DVTK nagyszerűen rajtolt a play-offban: előbb 71–29-re verte a címvédő Csata DSE-t, majd 87–48-ra a Zsíros Akadémiát is legyőzték a piros-fehérek.

A két sima hazai győzelem után Stefan Svitek együttese vezeti a tabellát.
Stefan Svitek Forrás: NKA Pécs

A miskolciak az évad során eddig kizárólag attól az NKA Pécstől kaptak ki, amely jelenleg a második helyen áll, miután a mecseki alakulat 79–64-re nyert Kőbányán, a Zsíros Akadémia vendégeként.

A legutóbbi fordulóban a bajnokság utolsó veretlen gárdája, a Soproni Darazsak Sportakadémia is elszenvedte első vereségét: 50–45-re kikapott a Csata DSE otthonában. A fővárosiak 1/1-es mutatóval a harmadikok. A Sopron szintén egy-egy győzelemmel és vereséggel követi a Csatát, mivel korábban 94–63-ra felülmúlta hazai környezetben a BEAC-ot.

A Fehér csoportban a Vasas Akadémia, a Zöld csoportban a BEAC „B" csapata foglalja el az első helyet.

U18-AS LEÁNYBAJNOKSÁG
Rájátszás, Piros csoport

1. DVTK Akadémia – 2/0-ás mérleg
2. NKA Pécs – 1/0
3. Csata DSE – 1/1
4. Soproni Darazsak Sportakadémia – 1/1
5. BEAC-Újbuda – 0/1
6. Zsíros Akadémia Kőbánya – 0/2

(Kiemelt kép forrása: DVTK Akadémia)