UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2024-02-07 20:54

Az idén nem lesz címvédés a Komjádi-kupában

A címvédő FTC nem jutott tovább a férfi vízilabda-utánpótlás legrangosabb hazai tornájának, a Komjádi-kupának csoportköréből.

Lejátszották a férfi vízilabda-utánpótlás legrangosabb hazai tornájának, a Komjádi-kupának csoportkörét. A 23 éven aluliak megméretésén négy helyszínen egy-egy négyes csoportban zajlottak a küzdelmek, és mindegyik kvartettből az első két helyezett jutott tovább a negyeddöntőbe.

Tavaly a döntőben az FTC 12–11-re győzte le az Eger együttesét. A finálé színvonaláról sokat elárul, hogy a Ferencváros góljait olyan kiválóságok szerezték, mint a már a felnőttválogatottból jól ismert Fekete Gergő, Molnár Erik, Vigvári Vendel és Varga Vince.

Az miskolci csoportban az Eger most is összekerült az FTC-vel, és

eseménydús összecsapáson 15–10-es revansot vett a tavalyi vereségért.

Viszont a csoportban körbeverés alakult ki, mert a Debrecent mindenki legyőzte, a házigazda Miskolc pedig az Egert tudta felül múlni, az FTC-től kikapott. Ebből pedig a gólkülönbséget tekintve a Ferencváros jött ki rosszabban, és a Miskolc, valamint az Eger mögött harmadikként zárva elköszönt a további küzdelmektől. A legutóbbi, zágrábi felnőtt Eb legfiatalabb játékosa, Varga Vince most is a vízben volt és a három meccsen összesen tizenöt góllal segítette a társait, ám ez is kevés volt a zöld-fehérek nyolc közé kerüléséhez.

A Szeged otthon három győzelemmel ment tovább a csoportjából, mögötte a Szolnok is negyeddöntős, az OSC Újbuda és a Szentes jövőre próbálkozhat újra.

Leinweber Olivér ezúttal is vezéregyénisége volt a Szegednek Forrás: SZVPS

A tavaly bronzérmes szegediek kiválósága,

Leinweber Olivér az egész csoportkör legeredményesebb játékosa lett, miután tizenhat alkalommal talált a kapuba.

A Szőnyi úton a Vasas maradt veretlen és jutott tovább magabiztosan, de az otthon játszó BVSC-Zugló is a nyolc közé verekedte magát a Pécs és a Kaposvár előtt. A Pécs–BVSC találkozó ötméteresekkel dőlt el a zuglóiak javára.

A BVSC-Zugló is ott lesz a negyeddöntőben Forrás: BVSC

A Kőér utcában pedig a Budapesti Honvéd volt elemében, és könyvelhetett el tripla győzelmet, a második helyre az UVSE magabiztosan ért oda, a harmadikon a KSI, a negyediken a Fehérvár végzett.

A negyeddöntőben Miskolc–Szolnok, Honvéd–BVSC, Vasas–Eger és Szeged–UVSE párharcokat rendeznek.

(Kiemelt képünkön: a miskolciak bár kikaptak az FTC-től, első helyen mentek tovább Forrás: MVLC)