UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-02-09 09:02

Laczka Miklós a legjobb nyolc közé jutna az U18-as leányválogatottal a nyári Eb-n

Újabb összetartáson vett részt a nyári korosztályos Európa-bajnokságra készülő U18-as leány kosárlabda-válogatott Székesfehérváron. Bár több hiányzó is akadt, Laczka Miklós összességében pozitívan értékelte az edzőtáborban látottakat, illetve az Eb-esélyekről is megkérdeztük a szakembert.

Mint arról beszámoltunk, az újonnan kinevezett szövetségi edzővel, Laczka Miklóssal az élen decemberben megkezdte a közös munkát az U18-as leány kosárlabda-válogatott. A soproni szakember – aki a korábbiakban másodedzőként dolgozott a csapat mellett – Völgyi Péter lemondása után vette át a csapatot. Az új vezetőedző e héten keddtől péntekig (február 6-9. között) immár második alkalommal vezényel összetartást a juniorkorosztály legjobbjainak Fehérváron, ahol meglátogattuk a nyári Eb-re készülő együttest.

„Kifejezetten jó hangulatban telik a mostani edzőtáborunk. A lányok jól fogadják az instrukciókat, fegyelmezetten és precízen dolgoznak, szóval a munkamorálra nem lehet panasz.

Ha ebben a szellemiségben tudunk dolgozni a folytatásban is, akkor biztos vagyok benne, hogy az jó játékkal és remélhetőleg eredményességgel is fog párosulni majd a nyári Európa-bajnokságon

Ugyanakkor az is biztos, hogy még sok munka vár ránk. Az eddigi két összetartásunk alkalmával rendre akadtak hiányzóink, így még nem volt lehetőségünk arra, hogy a legerősebb kerettel dolgozzunk. Emellett közben meg kell találni a kohéziót a csapatot alkotó 2006-os és 2007-es korosztály között is. Az idősebbek nagy részével tavaly nyáron már dolgoztunk együtt a válogatottban, ezáltal ők jobban ismerik már azt a játékrendszert, amelyet szeretnénk átadni. Pillanatnyilag még formálódik a csapat és a keret összetétele is. A decemberi, első közös összetartáshoz képet szerencsére már látszik az előrelépés, kezd kialakulni az összeszokottság, szóval az eddigi munka minden tekintetben előremutató" – mondta Laczka Miklós az Utánpótlássportnak.

Időközben kiderült a kontinenstorna csoportbeosztása is: a mieink Lengyelország, Belgium és Horvátország mellé kaptak besorolást.

„Ha minden jól alakul, és elkerülnek minket a sérülések, akkor igazán sokra lehet hivatott a csapat.

A reális cél a legjobb nyolc közé jutás lehet az Eb-n, majd ha ez összejön, szeretnénk olyan helyezést elérni, amely mindenképpen kvalifikációt ér a jövő évi U19-es világbajnokságra.

Alapvetően nagyon nehéz dolgunk lesz, mert kifejezetten erős csoportot kaptunk, és az ágrajz szerint az egyenes kieséses szakaszban még nem nehezebb feladat várhat ránk. Az első négy mérkőzés nagyban meghatározza majd az eredményünket. Én hiszek a csapatban, hogy képes lesz elérni a kitűzött célt!"

AZ U18-AS LEÁNYVÁLOGATOTT KERETE:
Albert Szidónia
Poczkodi Zsófia Elena
Fárbás Eliza
Küllős Kíra
Toman Dóra
Vladár Róza
Janzsó Alíz
Szikszai Franciska
Kókai Patrícia Tímea
Tózer-Nemes Boglárka
Felső Gréta
Gréts Dalma
Drahos Leila
Sinka-Pálinkás Szofi
Hőgye Petra
Völgyi Lili

Hiányzott az összetartásról sérülés miatt: Rátkai Eszter, Gábor Lili, Toman Réka és Szücs Gréta

(Kiemelt képet készítette: Rózsa Gábor/MKOSZ)