UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-02-09 14:21

Robog a négyes döntő felé a PLER-Budapest U18-as csapata

Nem esne bele az előző évadban elkövetett hibába a PLER-Budapest U18-as kézilabdacsapata, és minél hamarabb bebiztosítaná a négyes döntős helyét – a fővárosi fiatalok jó úton járnak a céljuk elérése felé.

Jól kezdte a 2022-2023-as évadot a PLER-Budapest U18-as csapata, amely az élvonalbeli bajnokság Keleti csoportjában az ősszel mindössze egyetlen pontot veszített, tavasszal viszont két fájó hazai vereség is becsúszott az együttesnek, amely végül kevéssel, de lemaradt a négyes döntőt érő első két helyről.

A Tamás Ádám vezetőedző által irányított fiatalok az új évadnak ennek megfelelően még motiváltabban vágtak neki, a céljuk, vagyis a Final Fourba jutás felé pedig gőzerővel robognak:

tizenöt meccsből tizennégyet megnyerve vezetik a csoportot,

öt ponttal megelőzve a második, eggyel kevesebb meccset játszó Szegedet, héttel pedig a harmadik Eger csapatát.

„A 2022-2023-as évad előtt ezekkel a fiatalokkal – a fokozatos építkezésnek megfelelően – azt célt határoztuk meg, hogy a második évben jussunk el a négyes döntőig. Ehhez képest viszont reális esély nyílt rá már az emlegetett őszi szezon végén, ám végül a harmadik helyen végeztünk; a fiúk nem örültek, de nagy pluszt adott nekik a folytatás előtt. A helyzet hasonlít az egy évvel ezelőttihez, jól állunk, de fiatalokról van szó, óvatosan kell kezelni ezt a helyzetet.

Elbízni semmiképp sem szabad magunkat, minden mérkőzés ugyanolyan fontos, de az talán még inkább,

hogy fejlődjenek. Emellett többen az U20-as együttesünkben is lehetőséget kapnak” – mondja Tamás Ádám.

A játékosok a legutóbbi győzelmüket szerdán, a Gyöngyös ellen aratták.

Az emlegetett tavaszi szezon nem sikerült jól, azt szeretnénk elkerülni, hogy ez megismétlődjön

– meséli a csapatkapitány, Szabó Balázs. – Erre az évadra szépen összeállt a csapat, mély a keret, és mindenki teszi a dolgát, haladunk a céljaink felé. Ebben próbálom nap mint nap én is motiválni a srácokat. Az külön öröm, hogy a felnőttcsapatunk újra az NB I-ben szerepel, hiszen így testközelből láthatjuk, milyen az élvonal, hova szeretnénk eljutni.”

Az együttesből többen az U20-as csapatban is bizonyíthatnak, ilyen például az átlövő Várszegi Lőrinc.

„Arra nem számítottunk, hogy majdnem százszázalékos mérleggel zárjuk majd az őszi szezont, de annál nagyobb az örömünk. Masszív védekezésből építjük a támadásainkat, talán ez a titkunk – mondja Várszegi. – Az U20-asok között óriási lehetőség, hogy játszhatunk fiatalabbként, remek gesztus ez a stáb részéről. Sokat tudunk fejlődni, hiszen idősebb, jobb játékosok ellen méretjük meg magukat.”

(Kiemelt képünk forrása: PLER-Budapest)