UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2024-03-05 09:07

Halmozta az érmeket az U18-as és U20-as ob-n az Ikarus

Az A-Plast Ikarus atlétái tizenhét éremmel tértek haza az U18-as és U20-as fedett pályás országos bajnokságról.

A Nyíregyházán rendezett U18-as és U20-as fedett pályás atlétikai országos bajnokságon összesen tizenhét alkalommal álltak dobogón a fővárosi A-Plast Ikarus fiataljai,

az egyesület így az ob legtöbb éremmel büszkélkedő klubja lett.
Auer Péter 60 m gáton futott remek eredményt Forrás: ikarusatletika.hu

Az U18-as mezőnyben győzni tudott Petró Ádám (1500 m), Molnár Ádám (magasugrás), Hargittai Zsófia (400 m) és Keeserű Mirabella (súlylökés), míg az U20-asok között Auer Péter (60 m gát) érdemelt ki aranyat. A 14 egyéni éremből nyolcat a korosztályuk fiatalabb sportolói (2006, illetve 2008-as születésűek) értek el, és a három érmes váltó közül kettőben is csak fiatalabbak futottak.

„Ígéretes, kétségkívül tehetséges sportolóink vannak ezekben a korosztályokban, köszönhetően a nevelőedzőinknek, illetve természetesen azoknak a szakembereknek, akik 14 éves koruk óta foglalkoznak velük  – mondja Amler Zoltán szakosztályvezető. – Igyekszünk ezeket a fiatalokat támogatni, nem véletlenül tagjai a Docler-Ikarus Tehetséggondozó Programnak.”

Keserű Mirabella súlylökésben nem talált legyőzőre Forrás: ikarusatletika.hu

A szakember szerint az eredmények közül kiemelkedik Auer Péter 60 gátas fedettpályás teljesítménye (7.77) ; ifj. Tomhauser István tanítványa mindössze két századmásodpercre volt a junior országos csúcstól, de szintén kimagasló produkciót nyújtott a szakosztály dobóatlétája, Keserű Mirabella, (14,19) aki Páli Viktor kezei alatt fejlődik, és veszi idén célba az U18-as kontinensviadalt.

„A két említett ígéret jó eséllyel pályázik korosztálya idei világversenyére, de rajtuk kívül többen is dédelgetnek hasonló álmokat. Ugyanakkor kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy mindezt egyikük se élje meg teherként, mert tisztában vagyunk azzal, bőven lesz még idejük kibontakozni. A legfontosabb szempont még, hogy

élvezzék, szeressék, amit csinálnak, és ha mindez így van, a fejlődésük útjába nem állhat senki. 

Örömteli továbbá, hogy Kovács Gyula vezette hevesi részlegünkkel a tizedik évfordulót ünnepeltük, most Kovács László fedett pályás országos bajnoki címével nekifutottunk az újabb tízesnek; a Docler Cégcsoport támogatásával ismét elindítottuk a Docler-Ikarus Tehetséggondozó programot; rehabilitációs területen is igyekszünk előre lépni, és sorolhatnám a terveket, amelyek között természetesen ott van az ikarusos olimpiai részvétel kiharcolása is. További partnereket keresünk, akiket beengedve a közösségünkbe együtt haladhatunk céljaink felé.”

(Kiemelt képünk forrása: ikarusatletika.hu)