UtánpótlásSport
2024. május 14.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-03-11 12:04

Az utolsó legyőzte az elsőt az U20-as férfibajnokságban

A sereghajtó Oroszlány hazai pályán tréfálta meg a listavezető NKA Pécs együttesét az U20-as férfi kosárlabda-bajnokságban.

Az U20-as férfi kosárlabda-bajnokság 23. fordulójában a sereghajtó Oroszlány a tabella élén álló NKA Pécs együttesét fogadta, és

meglepetésre sima 88–71-es sikert aratott.

A hazai szövetségi portál beszámolója szerint már a félidőben kerek 20 pont volt a Szabadfi Márk, Árva-File Balázs, Czermann Máté és Polónyi Ákos húzta OSE előnye. A fordulást követően kapaszkodott az éllovas, amely leginkább Bor Gábor játékára építve 10 ponton belülre zárkózott az utolsó negyed előtt. Nyolc pontnál közelebb aztán nem került ellenfeléhez a Pécs, így az oroszlányi gárda magabiztos sikert aratott, és ellépett az utolsó helyről.

A fehér mezes oroszlányiak simán legyőzték az NKA Pécs együttesét otthon Forrás: OSE

A hazaiak trénere, Kertész Zsolt a klub honlapján úgy fogalmazott, hogy:

„Nagy győzelmet arattak a fiúk hazai pályán a bajnokság éllovasa ellen. A taktikát betartva, fegyelmezetten védekezve sikerült a félidőre a tekintélyes előnyt kiharcolni. A harmadik negyedben a vendégcsapat nagyobb sebességre kapcsolt és jól használta ki a hibáinkat. A negyed második felére sikerült rendezni a sorainkat, majd az utolsó negyedben ugyanazt a fegyelmezett játékot játszották a fiúk, mint az első félidőben. Nagy gratuláció a csapatnak!”

A pécsieket irányító Berkics Bence a ratgeberakademia.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy:

„Gratulálok az Oroszlánynak a győzelemhez, sokkal jobban játszottak nálunk. A gyors játékukhoz nagyon jó dobóforma is társult, amivel nem tudtuk tartani a lépést. Főleg az első félidőben mutatott védekezésünk okozta a vereséget, dekoncentráltak voltunk, energia nélkül kosárlabdáztunk. A harmadik negyedben mutattunk életjeleket, de már késő volt, a negyedikben az OSE extra dobásokkal lezárta a találkozót. Mindenképp tanulnunk kell a mai vereségből, leginkább az egyéni felelősségeket. További sok sikert kívánok ellenfelünknek!”

NB-I/A, férfi U20-as bajnokság, 23. forduló
MVM-OSE Lions U20–NKA Universitas Pécs U20 88–71 (27–23, 27–11, 15–26, 19–11)
MVM-OSE Lions: Szabadfi M. 30/6., Czermann M. 18/6, Árva-File B. 12/6, Kristyák V. 5/3, Rieder M. Csere: Polónyi Á. 18/6, Linczmaier G. 3/3, Szűr B. 2, Baliga Á, Németh M.
NKA Universitas Pécs: Rátgéber T. 12, Bor 24/3, Füzesi 12/12, Antal D. 5/3, Kelemen 2. Csere: Korszunszkij 8, Zalay B., Teszárik 8, Nyilas
A forduló további eredményei ITT érhetők el.

(Kiemelt kép forrása: hunbasket.hu)