UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2024-03-12 19:11

BL-rekordot állított be Barcelonában a tinikkel felálló UVSE

A több utánpótláskorúval felálló UVSE női vízilabdacsapata másfél tucat gólt lőtt idegenben a Mediterraninak.

A múlt hét végén a női vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében remekelt az UVSE. A lilák az A jelű négyes ötödik fordulójában

a spanyol Mediterrani gárdáját győztek le Barcelonában 18–12-re, ezzel pedig BL-csúcsot állítottak be,

ugyanis korábban ennél több gólt egyetlen csapat sem szerzett a sorozat csoportkörében. Korábban csak a Mataro és a Sabadell jutott másfél tucat találatig.

Barcelonában is remekül működött csapatként az UVSE Fotó: Nyolczas Ivett

Bár a találkozó előtt adott interjújában a 16 éves Tiba Panna szoros meccsre számított, az UVSE a félidőben már 10–6-ra vezetett, a fordulás után pedig mindkét negyedet 4–3-ra nyerte meg.

Benczur Márton együttesében ezúttal is több utánpótláskorú játékos vette ki a részét a sikerből.

A 2006-ban születettek közül Hajdú Kata három, Lendvay Zoé és Varró Eszter egy-egy gólt jegyzett. Utóbbi emlékezetes mozdulattal, svédcsavarból járt túl az ellenfél kapusának eszén az első játékrész utolsó pillanatában. A 18 éves, 2005-ös Mácsai Eszter duplázott, Tiba szintén lőtt egy gólt, a zárónegyedben pedig az ugyanúgy ifi Golopencza Szonja őrizte az UVSE-kaput.

Varró Eszter gólja:

 

Benczur Márton a meccs után nem véletlenül emelte ki a csapat egységességét és küzdeni tudását:

„Büszke vagyok a csapatra, mert bárki, aki bemegy a vízbe, az bátor és hozzáteszi a magáét a kapustól a sapkaszám szerinti utolsó mezőnyjátékosig. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy fantasztikus képességű játékosaink vannak, és mi nagyon bízunk bennük. Ezen a mérkőzésen, ha bárki hibázott is, utána egyből húzott egy extrát, gólt lőtt vagy éppen blokkolt egy óriásit.”

(Kiemelt képünkön: a háromgólos Hajdú Kata Fotó: Nyolczas Ivett)