UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2024-03-18 20:34

Dobó Zsombor diszkosszal hamar bejelentkezett az U20-as vb-re

A 17 éves Dobó Zsombor az U20-as téli dobóbajnokságon a korosztály vb-szintje fölötti eredménnyel nyert aranyat.

A Szegedi VSE 17 éves dobóatlétája, Dobó Zsombor a múlt hét végén a szakág a Lantos Mihály Sportközpontban rendezett téli bajnokságán fölényesen nyert aranyat diszkoszvetésben.

A nagyapja, id. Eperjesi László által edzett ígéret az 1,75 kilós szerrel három métert javított az egyéni csúcsán, és

57,15 méterrel győzött, egyben teljesítette az augusztusban Limában esedékes U20-as világbajnokság kvalifikációs szintjét.

„Ezen a bajnokságon legfőképpen a vb-szinttel versenyeztem, amit szerettem volna az idei első U20-as versenyemen megdobni, hogy a későbbiekben már ne kelljen ezzel foglalkozni – mondja a 197 cm magas reménység. – Örülök a vb-szintnek, viszont eredményben sokkal jobbat vártam magamtól, mert február végén

a felnőtt téli dobóbajnokságon több mint nyolc métert javítottam az egyéni rekordomon.

Akkor a kétkilós diszkosszal 54,26-ot értem el, amivel ezüstérmes lettem, és kicsit sajnálom is, hogy csak 28 centi hiányzott az aranyhoz. Szóval az U20-as ob-n mutatott teljesítménnyel azért sem vagyok megelégedve, mert technikailag nem voltak jók a dobások, felborultak a levegőben a diszkoszok. De csak most kezdtük a tavaszi alapozást, és a világbajnokságig még van idő.”

Dobó Zsombor az idén szeretne 60 méterig eljutni az U20-asok diszkoszával Fotó: Szalmás Péter/MOB-Média

Zsombor egyébként a téli szezonban javarészt súlylökésre edzett, minek eredményeképp ebben a számban is U20-as bajnok lett, de idénre a fő célokat diszkoszvetésben határozták meg edző-nagyapjával.

„Miután az U20-as vb-szintet sikerült elérnem, a célom, hogy az idén elérjem a 60 métert. Ehhez jól meg kell nyomni az alapozást és föl kell szednem még magamra némi izmot. Az U20-as vb-n elsőéves leszek a korosztályban, de szeretnék a legjobb nyolc között zárni. Ez nagyon biztató lenne a jövő évi U20-as Eb-re nézve is, amelyen már az idősebb évjáratot fogom képviselni.

Örülök, hogy folyamatos a fejlődésem, viszont sosem elégedek meg magammal igazán.

Mindig a jobbra törekszünk, miközben szem előtt tartjuk azt is, hogy a koromnak megfelelő terhelést kapjak.”

(Kiemelt képünkön: Dobó Zsombor Fotó: Szalmás Péter/MOB-Média)