UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-03-18 11:59

Imre Bence és a többiek: amikor még csak álmodtak a válogatottságról

A férfi kézilabda-válogatott olimpiára jutásából öt, tavaly még utánpótláskorú játékos is alaposan kivette a részét: a tatabányai selejtezőtornán a jobbszélső Imre Bence, az irányító Fazekas Gergő, a jobbátlövő Ilics Zoran és a szintén jobbszélső Krakovszki Zsolt pályára lépett, míg a harmadik számú kapus, Palasics Kristóf a keret tagjaként élte meg a sikert. A honlapunknak adott korábbi nyilatkozataikkal idézzük fel, hogyan látták a jövőt néhány éve.

Imre Bence (Utanpotlassport.hu, 2019. május 10., 16 évesen)

„Sokat néztem a tévében kézilabdát, elsősorban a válogatott és a Veszprém meccseit. Úgy emlékszem, Fazekas Nándor és Pérez Carlos volt a kedvencem. Először a trükkös lövések tetszettek meg, talán ezért is lettem szélső, mert ezen a poszton van a legtöbb lehetőség az ilyesmire.”

Fazekas Gergő (Utanpotlassport.hu, 2020. január 26., 16 évesen)

Minden vágyam, hogy egyszer ne csak a korosztályos, hanem a felnőttválogatottban is szóhoz jussak.

Természetesen örülök, amikor jól megy a játék, és gólokat tudok lőni, de nekem ugyanakkora boldogság az is, ha csak egyszer találok be és adok mellé tíz gólpasszt.”

Ilics Zoran (Utanpotlassport.hu, 2022. március 8., 20 évesen)

„Belekóstoltam a BL-hangulatba, és megjött az étvágyam, persze, többet és többet szeretnék.

Úgy vagyok vele, hogy ha megkapom a lehetőséget nem szabad elengedni, pláne ilyen fiatalon, ezért dolgozom nap mint nap.

Nagy öröm számomra, hogy az NB I-ben és BL-ben is egyre több percet kapok január óta, élni akarok az előttem adódó esélyekkel.”

Krakovszki Zsolt (Utanpotlassport.hu, 2022. augusztus 19., 20 évesen)

„Az ikertesómmal, Bencével a labdát mindig is szerettük, emlékszem, nagyon megfogott minket. Imádunk gólt szerezni, ez az érzés magával ragadott már a legelején.”

Palasics Kristóf (Utanpotlassport.hu, 2021. szeptember 28., 19 évesen)

„Komolyan kell vennünk azt, amit csinálunk. Minden nap, minden edzésen a maximumot kell nyújtanunk, és megragadni azokat a lehetőségeket, amelyek adódnak előttünk.”

(Kiemelt képünkön: Imre Bence a tatabányai olimpiai selejtezőn, a portugálok elleni, mindent eldöntő meccsen Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport)