UtánpótlásSport
2024. április 12.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokság, Porec (Horvátország) Kadét- és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-03-29 14:14

Kecsmárik Olíviára Pécsen és az U16-os válogatottban is vezérszerep hárul

Az NKA Pécs 15 éves kosárlabdázója, Kecsmárik Olívia szintet lépett a rájátszásra a korosztályos bajnokságban, és jelenleg a teljes hazai kadétmezőny második legjobb pontszerzője. Mindeközben pedig a hazai Eb-re készülő U16-os válogatottban is meghatározó szerepben számítanak rá.

Legutóbbi három meccsét megnyerve, az NKA Pécs U16-os leány kosárlabdacsapata remek formában halad az országos döntőbe jutás kiharcolása felé. Meszler Balázs együttese sorozatban a Vasas, a címvédő Sopron és a BEAC gárdáját is legyőzte, így jelenleg az ötödik helyen áll a tabellán, és nagy lépést tett afelé, hogy egyenes ágon kivívja a nyolcas döntőbe kerülést. A pécsiek sikereinek legfőbb letéteményese az irányító és poszton egyaránt bevethető Kecsmárik Olívia, aki a rájátszásban 21,5 pontot, 5,8 lepattanót, 3,8 gólpasszt és 3,2 szerzett labdát átlagol mérkőzésenként, ráadásul az alapszakaszhoz képest minden fontos statisztikai mutatóban előrelépett.

„Az alapszakaszban a csoportunk negyedik helyén zártunk, így a legfőbb riválisokhoz képest mi csak egyetlen győzelmet vittünk tovább magunkkal a folytatásra. Ennek fényében úgy vágtunk neki a rájátszásnak, hogy innentől hazai pályán nem kaphatunk ki, muszáj megnyernünk minden itthoni meccset.

Ennek fényében úgy éreztem, hogy a csapatnak szüksége van olyas valakire, aki az élére áll a társaságnak, és minden meccsen képes stabil jó teljesítményt nyújtani. Persze, ez utóbbi nekem sem sikerül minden alkalommal, de igyekeztem ezt a vezérszerepet magamra vállalni.

Már csak a két Szekszárd elleni találkozónk van hátra a rájátszásból, ezeken szeretnénk úgy folytatni, mint az elmúlt hetekben. A szezon közben sajnos több sérülés is sújtotta a csapatunkat, ezért korábban gyakran nem a legerősebb kerettel tudtunk kiállni, de szerencsére ez már a múlté, és azt mondhatom, hogy most már jó úton járunk" – mondta a 15 esztendős Kecsmárik az Utánpótlássportnak.

Kecsmárik Olívia Forrás: NKA Pécs

Hozzátette, csapatával a legfőbb célja, hogy a bajnoki címért harcoljon.

„Nyilván azért dolgozunk az egész évadban, hogy végül az országos döntőn jól szerepeljünk, és ott mutassuk majd a legjobb formánkat.

Csak az lebeg a szemünk előtt, hogy aranyérmet nyerjünk.

A május közepén rendezendő nyolcas döntőig még viszonylag sok idő van hátra, és a keretből azt megelőzően még többen érdekeltek lesznek az idősebbek, a juniorok országos döntőjében is. Tehát még sok feladat vár ránk addig, de a jelenleg mutatott formánk és a csapategység biztató képet fest."  

A klubja mellett Olíviára az U16-os válogatottban is kulcsjátékosként számítanak, méghozzá a nemzeti csapat kezdő hátvédjeként.

„Eddig két közös felkészülési tornán, a Bajnokok Tornáján és az ORV-n vagyunk túl. Azt gondolom, hogy látszik a fejlődés a csapaton, kezdünk egyre jobban összeszokni, illetve mostanra kialakult egyfajta mag is a kereten belül. Még az út elején járunk, a legfontosabb feladatok majd csak ezután következnek, ugyanakkor úgy érzem, jól haladunk a csapatépítéssel. 

Hatalmas motiváció számunkra a hazai Eb-szereplés lehetősége. Nagyon szeretnénk bizonyítani és lehetőleg minél jobban szerepelni a miskolci Európa-bajnokságon.

(Kiemelt kép forrása: NKA Pécs)