UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2024-04-01 09:11

Az Eb lebeg a juniorok és a serdülők szeme előtt

A juniorok, a serdülők és az U12-esek is ringbe lépnek a következő napokban Pécsen, az utánpótlás Magyar-kupán; az előbbi két korosztálynak válogató az esemény.

Idén a junior- és a serdülőkorosztály első kiemelt hazai versenyét rendezi meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség április elején: szerdától szombatig a pécsi Szamosi Nándor Sportcsarnokban lép ringbe az említett két kategória mellett az U12-esek színe-java, a fiatalok az utánpótlás Magyar-kupán mérethetik meg magukat.

Az esemény különös jelentőséggel bír a junioroknak és a serdülőknek, ugyanis nekik az év első válogatójaként szolgál a viadal, amelyen a sikeres szerepléssel nagy lépést tehetnek afelé, hogy részt vegyenek a korosztályos Európa-bajnokságon. 

A 2010-2011-es születésű bokszolók alkotta serdülők nem pihentek az év eddigi részében, igaz, nekik a juniorokhoz képest „csendesebb” volt a program; ahogyan Dorkó Péter, a korosztály szövetségi edzője elmondta az Utánpótlássportnak,

ebben a korosztályban a legfontosabb, hogy beépítsük őket a nemzeti csapatba, hozzászoktassuk őket a nemzetközi meccsekhez, versenyekhez.

A korosztályos válogatottból a legtöbben az év elején felléptek a juniorok közé: ilyen például a tavalyi serdülő Eb-n ezüstérmet szerző Sas Dániel, aki korábban úgy fogalmazott, a szintlépés „nagy kihívás, amihez fel kell nőni.”

A juniorok (2008-2009) idén már nívós mezőnyben mérethették meg magukat a Romániában megrendezett Dracula Openen, amelyről többen éremmel utaztak haza, köztük az egyetlen magyar győztes, Petrimán Patrícia, aki a tavalyi junior Eb-n bronzérmesként zárt.

Petrimán Patrícia idén is kulcsember lehet a juniorválogatottban Forrás: MÖSZ

„Óriási boldogság volt a dobogó tetején állni, és meghallgatni a Himnuszt. Bízom benne, hogy a folytatás is hasonlóan sikeres lesz;

az Eb-n még fényesebb érmet szeretnék hazahozni, lehetőleg aranyat

 – mondta a nyíregyházi fiatal, aki június második felében a kortársaival együtt Szarajevóban próbálhat szerencsét az Európa-bajnokságon, míg a serdülők kontinensviadalát júliusban tartják, az olaszországi Assisiben.

Előbb viszont még az utánpótlás Magyar-kupán kell megmutatniuk a bunyósoknak, hogy ott a helyük a nemzeti csapatban.

(Kiemelt képünkön: pillanat a tavalyi utánpótlás Magyar-kupáról Forrás: MÖSZ)