UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-04-19 09:05

A PLER-Budapest már biztosan ott van a korosztályos négyes döntőben

A PLER-Budapest U18-as csapata már biztosított a helyét az évad végi négyes döntőben, több együttes pedig egy lépésre áll a korosztályos fiú kézilabda-bajnokságok Final Fourjától.

„A 2022-2023-as évad előtt ezekkel a fiatalokkal – a fokozatos építkezésnek megfelelően – azt célt határoztuk meg, hogy a második évben jussunk el a négyes döntőig. Ehhez képest viszont reális esély nyílt rá már az emlegetett őszi szezon végén, ám végül a harmadik helyen végeztünk; a fiúk nem örültek, de nagy pluszt adott nekik a folytatás előtt. A helyzet hasonlít az egy évvel ezelőttihez, jól állunk, de fiatalokról van szó, óvatosan kell kezelni ezt a helyzetet. Elbízni semmiképp sem szabad magunkat, minden mérkőzés ugyanolyan fontos, de az talán még inkább, hogy fejlődjenek” – nyilatkozta az Utánpótlássportnak még február elején a PLER-Budapest U18-as fiú kézilabdacsapatának vezetőedzője, Tamás Ádám, aki akkor tizenöt meccsből tizennégy győzelemmel állt a játékosaival a korosztály Keleti csoportjának élén, robogva az évad végi négyes döntő felé.

A szakember által kiemelt óvatosság érthető volt, ugyanis egy évvel korábban hasonlóan jó pozícióból végül nem tudta kiharcolni a Final Fourt, vagyis kicsúszott az első két helyről a fővárosi együttes. Jelentjük,

idén nem követték el ugyanezt a hibát a PLER-esek. Már áprilisban bebiztosították a helyüket a végjátékban, köszönhetően annak, hogy továbbra is veretlenül vezetik a tabellát,

sőt pontot sem veszítettek az emlegetett februári időszak óta. Huszonkét bajnokijukból huszonegy győzelemmel és egy döntetlennel állnak, hat ponttal előzik meg a második Pick Szegedet, tizenkettővel pedig a képzeletbeli vonal alatt álló Gyöngyöst, amelynek már csak a második helyre van esélye odaérni, arra is kevés, hiszen már csak négy forduló van hátra az alapszakaszból.

A NEKA U18-as játékosai (fehérben) fel lábbal már a Final Fourban Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Az U18-as Nyugati csoportban

a NEKA pont ugyanolyan mérleggel vezet, mint a PLER a „túloldalon”,

a balatonbogláriak viszont még nem dőlhetnek teljesen hátra, matematikailag még nem biztos a részvételük a négyes döntőben. Négy ponttal előzik meg a Balatonfüred Kézilabda Akadémiát, héttel pedig a Veszprém Handball Academyt – nem kell sokat számolni, hogy kiderüljön, a NEKA-nak a hátralevő négy forduló alatt elég egy pontot szerezni, hogy biztosan kvalifikálják magukat. A második helyért folytatott harc azonban még tartogathat izgalmakat, főleg, hogy a Füred és a Veszprém az utolsó fordulóban (utóbbi otthonában) még találkozik egymással.

(Kiemelt képünkön: Tamás Ádám tart eligazítást a PLER U18-as játékosainak Forrás: PLER-Budapest)