UtánpótlásSport
2024. május 9.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2024-04-27 14:47

Bauer Blanka karriercsúccsal hatodik lett a budapesti felnőttvilágkupán

A 18 éves öttusázó, Bauer Blanka megdöntötte saját legjobb eredményét a világkupaversenyek tekintetében a budapesti állomáson, amivel a hatodik helyet szerezte meg.

Nagy ovációval fogadta a szép számban összegyűlt közönség a budapesti öttusa-világkupaversenyen a magyar női döntősöket az Orczy-kertben szombat délelőtt – írja az NSO a Budapesten megrendezett eseményről.

A 18 éves Bauer Blanka végül karriercsúcsot érő eredménnyel a hatodik helyen zárt.

„Sűrű a versenyprogram, és nagyon nehéz a felkészülés, az olimpiák évében mindig összetolják a versenyeket, melyeket egymás után rendeznek, és kevés idő jut a regenerálódásra. Valószínűleg ez látszott meg Michelle (Gulyás Michelle, a döntő másik magyar szereplője – a szerk.) futásán – mondta Martinek János szövetségi kapitány. – Blanka fiatalabb, igen jól bírja a sorozatterhelést, még junior versenyző, és ha megtanul jobban vívni, s több tapasztalatot szerez, nagyon sikeres versenyzővé válhat.”

Bauer így nyilatkozott a döntőt követően: 

Jó érzés volt, hogy ennyien kilátogattak, a családom is eljött, nagyon sok erőt adott a szurkolásuk, mindez különlegessé tette a versenyzést.

Már a döntőbe jutás is pozitív élmény volt, majd egy erős lovaglással meg akartam mutatni, hogy sikerült benne fejlődnöm, szerencsére jó lovat is kaptam, ügyesen megoldotta a pályát, ami valóban nem volt annyira könnyű a több szűk fordulóval. Egy akadálynál előbb ugrott el a ló, mint ahogy számítottam rá, és nem sikerült lekövetnem, így kidobott a nyereg, de szerencsére sikerült visszaülnöm.”

(Kiemelt képünkön: Bauer Blanka Fotó: Török Attila)