UtánpótlásSport
2024. június 13.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-05-21 18:03

A pécsi serdülők feltették a koronát egész éves teljesítményükre

A Budapesti Honvéd legyőzésével az NKA Pécs hazai pályán ünnepelhetett, és védte meg bajnoki címét a serdülő fiú kosárlabda-bajnokságban. A bajnokcsapat vezetőedzője, Moosz Milán hangsúlyozta, a siker az egész évadban elvégzett kemény munkájuk gyümölcse.

Mint arról beszámoltunk, kiélezett végjáték után a házigazda NKA Pécs két ponttal legyőzte a Budapesti Honvéd csapatát a serdülő fiú kosarasok bajnoki döntőjében. A mecsekaljai együttes sorozatban harmadik bajnoki címét szerezte meg ebben a korosztályban, miután a vasárnapi fináléban Moosz Milán tanítványai a félidei ötpontos hátrányt (35–40) ledolgozva végül 65–63-ra nyertek a fővárosiak ellen. 

„Nagyon nehéz mérkőzés volt a döntő, a srácoknak mindent ki kellett adniuk magukból a győzelemért – kezdte Moosz Milán vezetőedző az Utánpótlássportnak. – 

Közvetlenül a meccs után azt mondtam, hogy a bajnoki címet nem a mostani játékunknak, hanem az egész éves teljesítményünknek köszönhetően szereztük meg.

Ezt akkor elsősorban úgy értettem, hogy a nem legjobb formánkat hoztuk a döntőben. Ám azóta többször is visszanéztem a mérkőzést, és némiképp revideálnom kellett magamat, mert nem is játszottunk olyan rosszul, mint a meccs hevében gondoltam. Igazából a várakozások szerint szerint alakult a játék képe, tehát az első félidőben a fizikailag erősebb, magasabb játékosokból álló Honvéd dominált, és mi ebben az időszakban elsősorban próbáltuk minimalizálni a különbséget, és közel maradni az ellenfélhez, majd a második húsz percben pedig szerettük volna a sok futásos, gyors kosárlabdával átvenni az irányítást. A második negyedben már több mint tíz pont is volt már közte, viszont a félidőre ezt sikerült ötre lefaragnunk."

A pécsi öröm pillanatai a serdülő fiú országos döntő végén Forrás: NKA Pécs

Hozzátette, a nagyszünetben már úgy érezte, ha így folytatják, képesek lesznek magukra javára tudjuk fordítani az állást.

„Végül az lett a győzelme kulcsa, hogy a legvégén mi bírtuk jobban kondival, mert bár a Honvédhoz hasonlóan az utolsó percekben a mieink is már jóformán a térdükön jártak, de valahonnan nekünk ekkor sikerült ritmust váltani, és az utolsó energiatartalékokat is elővenni.

A szezon közben óriási melót tettünk bele, és azt hiszem, végül ez hozta meg a sikert. Bár a meccs java részében mi mentünk az eredmény után, végül a négyből három negyedet is megnyertünk, ami pedig azt mutatja, hogy semmiképpen nem érdemtelenül győztünk.

Ez az aranyérem nagyon jó üzenet mindenkinek, hogy érdemes hozzánk jönni, mert ha a fiatalok dolgoznak, biztosan fejlődni fognak nálunk, ami aztán egyéni és csapatsikerrel is párosul. Ráadásul mindezt úgy értük el, hogy a legfőbb riválisainkhoz képest jóval fiatalabb a keretünk. Az alaprotációnkban szereplő játékosok közül öten is még csak elsőéves serdülőkorúak, vagyis jövőre is még találkozhatunk velük ebben a korosztályban, ami hosszú távon nézve, biztató jövőképet vetít előre az akadémiánk számára."

(Kiemelt kép forrása: NKA Pécs)