UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2017-06-08 17:21

Párosban szép az élet

Párosban nyolc közé jutott Piros Zsombor (17) a Roland Garros juniorversenyében: a spanyol Nicola Kuhn oldalán 2-6, 6-3, 10-2-re verte a japán Simizu Juta, Horie Toru kettőst.

reb Nicola Kuhn megmutatta, hogy párostársa, Piros Zsombor bátran számíthat rá. Kettejük közös csütörtöki meccse előtt a spanyol tinédzser ugyanis rövid idő alatt, 6-0, 6-3-ra győzött a magyar fiút a 16 között búcsúztató ausztrál Blake Ellis ellen, így elődöntőbe jutott.

piros_mtsz
piros_mtsz
A spanyol fiú azonban nem lőtte el minden puskaporát, és a párosra is maradt energiája. A Pirossal alkotott, elsőként rangsorolt kettős ellenfele a 16 között a Simizu Juta, Horie Toru japán duó volt. A papírforma szerint erősebb ellenfél gyorsan, 6-2-re elveszítette az első játszmát, ám a másodikban ugyancsak sebesen, 6-3-ra fordítottak Pirosék, így követezhetett a szuperrövidítés. Az utolsó felvonásban nem ismert kegyelemet a Piros, Kuhn páros, így 2-6, 6-3, 10-2-re nyert, és nyolc közé jutott a párizsi salakon. Piros az egyesbeli vereség után nem volt különösebben elkeseredve, hiszen mint Siklós Erik teniszszakírónak Párizsban nyilatkozta, nagyon jó formában lévő ellenfél győzte le, a párossikerrel azonban valamelyest kárpótolhatta magát a szingliben a nyolcaddöntőben elszenvedett vereségért. Az első helyen kiemelt kettősre az elődöntőért a Ryan Nijboer, Alexandre Rotsaert holland, amerikai duó vár. További korosztályos hírek TENISZBEN  a sportági aloldalon.