UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2017-06-07 12:57

Nyolcaddöntő, végállomás

Egy és negyed óra alatt 3-6, 6-1, 6-2-re kikapott a negyedik kiemelt Piros Zsombor az ausztrál Ellis Blake-től a Párizsban zajló Roland Garros juniorversenyében. A Grand Slam-viadal azonban még nem ért véget a magyar teniszezőnek, hiszen a spanyol Nicola Kuhn oldalán sikerrel vette az első fordulót párosban.

reb Kibabrált Piros Zsomborral kedden a szeszélyes párizsi időjárás a Roland Garros juniorversenyében, hiszen az eső miatt elmaradt a párosmérkőzése. Emiatt aztán szerdán két összecsapás várt rá az év második Grand Slam-versenyén.

piros_zsombor_susan_mullane
piros_zsombor_susan_mullane
Egyesben aztán nem a körülményekkel, hanem az ausztrál Blake Ellissel gyűlt meg az Australian Open juniorbajnokának a baja. Pedig olyan szépen indul… A verseny negyedik kiemeltje remekül élt egyetlen bréklabdájával és gyorsan, 6-3-ra megnyerte az első játszmát. Csakhogy Blake hat ászt ütött a második szettben, és majdnem kétszer annyi pontot nyert meg, mint a magyar riválisa, így még rövidebb idő alatt, 6-1-gyel egyenlített. Nehéz volt megjósolni, hogy a harmadik felvonás kinek a dominanciáját hozza: a magára találó magyar bajnokét, vagy az egalizálástól lendületbe jövő ausztrál fiúét. Végül az utóbbi, magyar szurkolóknak egyáltalán nem tetsző forgatókönyv valósult meg: a junior-világranglista 52. helyén álló Blake kétszer is elvette Piros adogatását, így 76 perc alatt 3-6, 6-1, 6-2-re megnyerte a nyolcaddöntőt. Piros ugyan nem érte el a remélt jó szereplésként megfogalmazott nyolc közé jutást, mivel azonban tavaly nem szerepelt a Roland Garros juniorversenyében, az első két kör megnyerésével értékest pontokat gyűjtött. Ráadásul a párizsi viadal sem fejeződött be számára: a spanyol Nicola Kuhn oldalán első kiemeltként 6-1, 6-2-re győzött az első fordulóban a Luc Fomba, Luka Pavlovic francia kettős ellen. Korábbi tudósításaink a Piros szerepléséről: 1. forduló, 2. forduló További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalon.

ROLAND GARROS JUNIORTORNA, PÁRIZS Egyes, a 16 között (a 3. forduló): Blake Ellis (ausztrál)–Piros Zsombor (4.) 3-6, 6-1, 6-2 Páros, a 32 között (a 1. forduló): Nicola Kuhn, Piros (spanyol, 1.)–Luc Fomba, Luka Pavlovic 6-1, 6-2