UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2018-12-06 16:02

Mester-M díj: még lehet jelölni

Már több mint egy évtizede hagyomány, hogy a Mol alapítványa Mester-M díjjal ismeri el azoknak a pedagógusoknak és tehetséggondozó utánpótlásedzőknek a munkáját, akik áldozatkészségükkel és szakmai támogatásukkal számos tehetséges fiatal fejlődését, pályára lépését segítették.

Pósfai Gyula – utanpotlassport.huAz elismerést 2007 óta tizenkétszer osztották ki, a tavaszi díjátadóra december 15-ig még lehet jelölni azokat tanárokat és edzőket, akiket érdemesnek tartanak a díjra.

A MOL Mester-M díj idei kitüntetettjei Forrás: MOL Alapítvány
A MOL Mester-M díj idei kitüntetettjei Forrás: MOL Alapítvány
„A Mester-M díjat azért hirdettük meg, hogy nyilvános elismerésben részesítsük azokat a pedagógusokat, akik eredményesen foglalkoznak a tehetséges fiatalokkal, ebbe beletartoznak az utánpótláskorú fiatalokkal foglalkozó edzők, de minden egyéb szakterületről érkező tanárok is” – fogalmazott Gáborné Haáz Andrea, a Mol Alapítvány ügyvezető igazgatója. A jelöléseket bárki benyújthatja, az alapítvány ugyanúgy tudja fogadni, ha a javaslat egy volt vagy jelenlegi diáktól, sportolótól, szülőtől, kollégától, egyesületi elnöktől, esetleg iskolaigazgatótól érkezik. Gáborné Haáz Andrea kiemelte: nagyon fontos, hogy a jelölők részletesen meg tudják indokolni, az illetőt miért tartják érdemesnek a díjra. „Az egyik szempont a szakmai eredményesség, amelyet mi objektíven meg tudunk ítélni, de nemcsak ezt nézzük, hanem azt is, hogy a emberileg milyen példát mutat a fiataloknak. Edzők esetében jó, ha törődni tud azzal, hogy a gyermek megfelelő iskolai előmenetelre tudjon szert tenni. Ne csak a sportot helyezze előtérbe, figyeljen a megfelelő lelki és szellemi fejlődésre, illetve emberileg maga is példát tudjon mutatni tanítványainak” – magyarázta a Mol Alapítvány ügyvezetője. A jelöléseket online módon lehet benyújtani a www.molalapitvany.hu weboldalon, ahol ez a program most kiemelt helyen szerepel, valamint megtalálható a Pályázóknak menüpontban is. A jelölésnek a jelölt alapadatainak megadása mellett egy maximum négyezer karakteres indoklást is tartalmaznia kell, de lehet különböző dokumentumokat is csatolni hozzá, amelyek alapján a kurátorok könnyebben meg tudják ítélni, pontosan kiről van szó. A Mol Mester-M díj erkölcsi és egyben anyagi elismerés: egymillió forint tiszteletdíj jár hozzá. A 2016. évi díjazottak között Kegye Tibor csepeli úszó- és triatlonedző, Sinkó Andrea budapesti ritmikus gimnasztika- és aerobikedző, valamint  Zámbó Tibor mezőszilasi kézilabdaedző szerepeltek. 2017-ben Haász Katalin budapesti műugróedző, Korponai István székesfehérvári öttusaedző és Módos János szigetvári birkózóedző – a londoni olimpián bronzérmes Módos Péter nagyapja – vehette át a díjat.