UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-12-02 14:16

Jégkorong: ponterős magyar légiósok a közelgő U20-as vb előtt

A nyakunkon az U20-as vb, a magyar játékosok pedig remekelnek a külföldi hokiligákban. Többek között Papp Kristóf, Péter Donát, Révész Marcell és Vértes Nátán is kitűnő mérleggel kezdte az évadot, valamennyien a csapatuk vezéregyéniségének számítanak.

Már csak tíz nap, és kezdődik magyar szempontból az év egyik legfontosabb jégkorongutánpótlás-eseménye, az U20-as világbajnokság. Csapatunk ezúttal is a divízió I/B csoportban szerepel, a kijevi tornán a házigazdák mellett a francia, a lengyel, az olasz és az észt válogatott lesz az ellenfél.

Révész Marcell a formája alapján az U20-as válogatott nagy erőssége lehet a vb-n
Révész Marcell a formája alapján az U20-as válogatott nagy erőssége lehet a vb-n
Ha a kitűzött célt, azaz a tavaly éppen csak elbukott feljutást el szeretné érni Vas Márton legénysége, a legjobb játékra lesz szükség. Kellemes hír tehát, hogy az együttes vezéregyéniségei, légiósai kiválóan kezdték az idényt, remek formában hokiznak. A hetedik szezonját Németországban töltő Péter Donát csaknem két pont/meccs átlagot hoz. A 19 éves csatár már az augusztusi Egyesült Államok elleni felkészülési meccsen is bizonyította, hogy nem áll hadilábon a góllövéssel (duplázott), a német U20-as élvonalban szereplő Augsburgban pedig húsz mérkőzésen harmincöt pontot (17 gól, 18 gólpassz) szerzett, és ezzel csapata húzóemberévé vált. Eddig szintén remek szezont fut a Zürich Lions 19 esztendős támadója, Révész Marcell. A magas csatár elsősorban a gólpasszokban jeleskedik, tizenkilenc aszisztot osztott ki, emellett hatszor be is talált az eddigi huszonhárom összecsapáson. Jól mennek a tengerentúli légiósok is. Az előzetes NHL-draftlistára felkerült Papp Kristóf nem tétlenkedett az ősszel. Az USHL-es Madison Capitols 18 éves csatára huszonegy mérkőzésen tízszer zörgette meg a hálót, és kilenc gólpasszával neki sincs oka a szégyenkezésre. Ugyanúgy remekel pályafutása első amerikai szezonjában a 19 esztendős Vértes Nátán. Az NAHL címvédőjének csatára huszonhárom mérkőzésen huszonegy gólból vette ki a részét: tizennégyszer ő volt eredményes és hét asszisztot is adott. Az viszont kérdéses, hogy az utóbbi két játékos haza tud-e jönni az Egyesült Államokból a világbajnokságra. Akárhogyan is lesz, a fiatalok formája felettébb biztatónak látszik a nagy erőpróba előtt. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.