UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-11-22 20:40

Az Atomerőmű-KSC Szekszárd serdülő leánycsapata a remek bajnoki rajt ellenére sem bízza el magát

A Harsányi Mária vezette szekszárdi U14-es lányok veretlenül vezetik csoportjukat a korosztályos bajnokságban, többek között a Soproni Darazsak Sportakadémiát és az NKA Pécset is legyőzve. A vezetőedzőt kérdeztük a kiváló forma hátteréről, illetve a célokról.

A szekszárdi kosaras utánpótlás legfőbb sikerkovácsa, Harsányi Mária évről évre neveli ki a nagyobbnál nagyobb tehetségeket, akik közül mostanra egyre többen az Atomerőmű KSC felnőttcsapatában is megállják a helyüket. Például a korábbi tanítványai közül a 19 éves Miklós Melinda – egyedüli utánpótláskorúként – már a felnőttválogatottba is beverekedte magát. A tavasszal MKOSZ-életműdíjjal kitüntetett szakember jelenleg a serdülő lányokat irányítja a kék-fehéreknél, méghozzá rendkívül sikeresen: az eddigiekben hét meccsből hetet megnyert együttesével, és vezeti a korosztályos bajnokság felsőházának nyugati csoportját. A győzelmi széria legutóbbi két találkozóján a Tolna megyeiek a Soproni Darazsak Sportakadémia és az NKA Pécs csapatát is simán verték.

„Már az előző évadban is sikerült kiharcolnunk az országos döntőbe jutást a lányokkal, mindezt úgy, hogy a csapat nagy részét elsőéves serdülők alkották – kezdte Harsányi Mária az Utánpótlássportnak. – Akkor már a legjobb nyolcba jutás és végül a nyolcadik hely is bravúrnak számított, de bíztam benne, hogy mostani szezonban jóval többre leszünk hivatottak, előzetesen

a legjobb négy közé kerülést tűztük ki célul.

Ugyanakkor ezt korántsem lesz egyszerű kivívni, mivel a keleti csoport egyelőre erősebbnek néz ki a miénknél, a Csata ott veretlenül áll az élen, emellett a BEAC, a DVTK és a Vasas is nagy riválisnak ígérkezik majd tavasszal, de persze mindent meg fogunk tenni, hogy elérjük végül az áhított célt.”

A Szekszárd legeredményesebb játékosaként Hencsik Adrienn szüntelenül szórja a pontokat: az eddigi hét meccsen 30,1 pontot átlagolt, ezzel a legjobb a korosztályában.

„Rengeteg dolgozom a lányokkal, akikkel mostanra abszolút összecsiszolódtunk, ők is megszokták az én stílusomat, és tisztában vannak vele, kitől mit várok el – mondta Harsányi. – A sorsolás úgy alakult, hogy az elmúlt három hétvégén például nem volt meccsünk, de ez idő alatt sem álltunk le a munkával, szombatonként kint atleitzáltunk, próbáljuk ebből az időszakból is a legtöbbet kihozni, fizikailag minél többet fejlődni. Nagyon nagy hangsúlyt fektetünk az agresszív, kemény védekezésre, amivel szerencsére sokszor sikerül megfojtani az ellenfelek játékát. Összességében eddig rendkívül egységes képet fest a csapat. Bízom a hasonló folytatásban.”

(Kiemelt kép forrása: Atomerőmű-KSC Szekszárd)