UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-12-16 14:55

Kern Martint motiválja, hogy a Transfermarkt Joshua Kimmichhez hasonlítja

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián nevelkedő Kern Martinról írt elismerően a Transfermarkt, a téltől a felcsútiak NB I-es csapatával készülő tizenhat éves középpályást még keményebb munkára ösztönzi a német portál cikke.

Mint arról korábban beszámoltunk, az átigazolásokkal, illetve a labdarúgók becsült piaci értékével foglalkozó Transfermarkt adventi, a 2005–2006-os korosztály tehetségeit bemutató rovatában a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián pallérozódó Kern Martinról írt. A tizenhat éves középpályás a portál szerint évek óta lenyűgözően futballozik a PFLA korosztályos együtteseiben, valamint az utánpótlás-válogatottakban, mindkét fronton csapatkapitányi tisztséget tölt be. Az U17-es nemzeti csapatban számításba vett fiatal játékstílusát a Bayern München és a német válogatott kiválóságáéhoz, Joshua Kimmichéhez hasonlította, és kiemelte, remekül bánik a labdával, míg fizikailag fejlődnie kell.

"Elképesztő érzés, hogy a Transfermarkt foglalkozott velem, csak később fogtam fel, hogy elismerően írnak rólam – nyilatkozta portálunknak Kern Martin. – Először egy számomra ismeretlen Instagram-felhasználó küldött üzenetet, hogy velem foglalkoznak a német portálon, sokan gratuláltak, majd egyre-másra jelentek meg az ezt feldolgozó magyar nyelvű cikkek.

Mindez motivál, próbálom bebizonyítani, hogy felfelé vezet az utam, úgyhogy nem fenyeget az a veszély, hogy a cikk miatt kész labdarúgónak érezném magam, aki révbe ért… Már csak azért sem, mert – a jellemzéssel egyetértve – fizikálisan még sokat kell fejlődnöm. Megtisztelő, hogy Joshua Kimmichhez hasonlított a szakportál, a korosztályos válogatottban futballozom azon a poszton, amelyen ő a bajoroknál, ám míg ő jobb, én bal lábas vagyok. 

Az NB III-as tartalékcsapatban nyolcast vagy tízest játszom, néha a jobb szélen vetnek be, de a tengelyben érzem magam igazán otthonosan. Az U12-es korosztályig csatárnak képeztek, talán ezért is lehetek komplex, mert a védekező feladatokat is szeretem, de a támadások segítését tartom az elsődleges erényemnek."

A tehetséges középpályás az idény során 16 bajnokin játszott a PAFC NB III Nyugati csoportban szereplő második együttesében, tizenháromszor kezdett, háromszor állt be csereként. Második bajnokiján pontot érő gólt szerzett a harmadosztályban, ami nagy lökést adott neki, négy találattal zárta az őszt.

"Az első szezonomat töltöttem a felnőttek között, kiváló ugródeszka volt az NB III. Télen az első csapattal kezdhetem a felkészülést, Marbellára tarthatok az edzőtáborba, ahol megmutathatom magam. Az ősz folyamán edzettem Hornyák Zsolt vezetőedzőnél egy hetet, de hosszabban még nem beszélgettem a mesterrel. Bízom benne, bizonyítok neki."

A kiskunhalasi játékosnak ez a hatodik idénye a Puskás Akadémián, ahol elmondása szerint sokat fejlődött, ami részben annak is tulajdonítható, hogy az U15-ös korosztálytól kezdve mindig idősebbek között játszott. Nagy lehetőség előtt áll, eddigi pályafutása talán legfontosabb hónapjai várnak rá.

"Az előttem álló félévben valószínűleg az NB III-ban kapok rendszeres játéklehetőséget, de az a célom, hogy mihamarabb bemutatkozzak az első osztályban, beverekedjem magam a csapatba, és minél többet játsszak – ennél a klubnál megvan a lehetőség erre.

Roppant fontos szezon vár rám, hiszen ebben a félévben lesz Puskás-Suzuki-kupa, az U17-es hazai rendezésű Európa-bajnokság és ha rászolgálok a bizalomra, az NB I-ben is megmutathatom magam. Március végén töltöm be a tizenhetet, célom, hogy néhány éven belül külföldre szerződjek, és olyan teljesítményt nyújtsak, hogy bemutatkozhassak a felnőttválogatottban."

(Kiemelt kép: Kern Martin. Forrás: halasmedia.hu)