UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2023-02-11 16:45

Auer Péter U18-as országos csúcsot futott 60 m gáton

Az Ikarus BSE fiatalja, Auer Péter fedett pályán 7.77 másodpercre javította a 60 méteres gátfutás U18-as országos rekordját.

Szombaton a Magyar Atlétikai Szövetség a fővárosi BOK-csarnokban zajló fedett pályás versenyén újabb hazai korosztályos rekord született. 

Az U18-asok között Auer Péter 60 m gáton (a 91 centis gátmagasságon) az előfutamban 7.87 másodperces egyéni legjobbal végzett, majd

a döntőben 7.77 másodperces korosztályos csúccsal ért célba elsőként. 

Az Ikarus BSE 17 éves ígérete ezzel a klubtársa, Pap Márk 2019 márciusában, Gentben elért 7.80 mp-s rekordját adta át a múltnak. Érdekesség, hogy mindkét fiatal edzője ifj. Tomhauser István. Auer Péter egyéni legjobbja 7.98 mp volt a verseny előtt. 

„A hét közben változtattunk a technikámon, a gát előtti utolsó lépést igyekeztünk tökéletesíteni, így bizakodva érkeztem erre a versenyre, de nem gondoltam volna, hogy ilyen jól fog sikerülni – mondja Auer Péter. – Már az előfutamban elért eredményem is boldoggá tett. A döntő előtt próbáltam pihenni, közben Pista bácsival megbeszéltük, hogy mire kell még jobban odafigyelnem. Szerencsére sikerült javítanom, és még nehéz elhinni, hogy 7.77-es idő lett belőle. Az U16-osok között korábban futottam nem hivatalos, 8.07-es hazai csúcsot, és természetesen szerettem volna, ha ez az U18-asok mezőnyében is összejön. Az előző versenyek alapján nem számíthattam arra, hogy ez most fog sikerülni, de az a kis technikai módosítás megváltoztatta az egész futásomat.” 

Auer Péter és a korábbi csúcstartó Pap Márk nemcsak edzéstársak, de jó barátok is. Ez az U18-as magyar rekord pedig egy ideje már beszédtéma volt közöttük. 

„A csúcs kapcsán sokat viccelődtünk edzésen. Mondogatta, hogy nem fogom tudni megdönteni.

Addig hergelt, míg úgy gondoltam, most már csak azért is megjavítom!

Ezután majd én mondogatom neki egy ideig, hogy sikerült.” 

A sokra hivatott atléta a tavalyi szabadtéri szezonban sérülés miatt keveset tudott versenyezni, immáron örömmel jelenti, hogy teljesen rendben van, és készül a következő megméretéseire. A tervei szerint az U18-as fedett pályás ob-n még ennél is sebesebben végezne ugyanezen számban, nyáron pedig többek között a maribori EYOF-on is bizonyítana 110 méter gáton. 

(Kiemelt képen: Auer Péter és ifj. Tomhauser István a csúcsdöntés utáni dicsfényben / Forrás: Ikarus BSE)