UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-02-15 18:44

Hencsik Adrienn vezérletével a nagy akadémiákkal is felveszi a versenyt a Szekszárd serdülőcsapata

A meccsenként mintegy 30 pontot átlagoló Hencsik Adrienn-nel az élen a szekszárdiak U14-es leány kosárlabdacsapata remekel a korosztályos bajnokságban, és az ígéretes hátvéd teljesítményének köszönhetően a kék-fehérek a bajnoki címre is joggal pályázhatnak.

A Harsányi Mária vezette szekszárdi serdülő kosaras lányok az ősszel remekül kezdték a bajnokságot: szeptembertől egészen december közepéig veretlen maradtak, majd az NKA Pécs elleni, 63–58-as vereséggel szakadt meg a jó széria. (Ugyanakkor korábban, az első egymás elleni meccsükön sima, 90–58-as szekszárdi siker született.) Remek teljesítményének köszönhetően az Atomerőmű-KSC Szekszárd csapata végül megnyerte az alapszakaszcsoportját – az említett pécsieket, a Sopront, a Győrt és a Baját megelőzve. A Tolna megyeiek ezután a felsőházban folytatták a bajnokságot. A februári eleji első, szekszárdi fordulóban a hazai kék-fehérek előbb 62–55-re verték a Vasast, majd a Sopront is legyőzték, 75–61-re, míg a Csatától nagy küzdelemben, 56–51-re kaptak ki. Ezzel a teljes szezont tekintve jelenleg 12/2-es mérleggel áll a KSC együttese.

A sikerekben oroszlánrészt vállal Hencsik Adrienn, aki meccsenkénti 29,9 szerzett pontjával kiemelkedik a korosztályából.

„Már tavaly is ígéretes csapatunk volt, és sikerült is bejutnunk az országos döntőbe, ott a nyolcadik helyen zártunk. Viszont ezt akkor nagyon fiatal kerettel értük el, csak három 2008-as születésű, utolsóéves serdülő játszott nálunk, így az ősszel úgy vágtunk neki az új szezonnak, hogy a csapat nagy része együtt maradhatott. Szóval bíztunk benne, hogy ismét jók leszünk” – mondta az Utánpótlássportnak a hátvédként és irányítóként is bevethető Hencsik, akinek a Győr ellen már 46 pontos meccse is akadt ebben az évadban.

A nagy akadémiák együtteseit is legyőzik a szekszárdi serdülő lányok Forrás: Atomerőmű-KSC Szekszárd
Csapatként nagyon jól játszunk együtt a lányokkal, a pályán és azon kívül is remekül megértjük egymást.

Sokat dolgozunk a sikerért, az edzéseken is igyekszünk száz százalékot beleadni. A támadójátékunk általában jól működik, viszont a védekezésünkön még van mit javítani – a Pécs és a Csata ellen eddigi két vereségünket is elsősorban a gyengébb védekezésnek tudható be.

Összességében nagyon szoros az élmezőny a bajnokságban: a legjobb négy-öt csapat között biztosan ki-ki meccsek fognak dönteni majd a szezon végén. Nekünk az éremszerzés az első számú célunk, de persze az országos döntőig még sok idő hátra van.

(Kiemelt kép forrása: Atomerőmű-KSC Szekszárd)