UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-03-22 13:51

Az esélytelenek nyugalmával léphet pályára Anglia ellen az U19-es magyar válogatott

Az Európa-bajnoki selejtezők elitkörében érdekelt korosztályos magyar válogatott bátor támadásvezetéssel okozna meglepetést a házigazda ellen Szélesi Zoltán szövetségi edző szerint.

Mint ismert, az U19-es magyar válogatott március 22. és 28. között az Európa-bajnoki selejtezők elitkörében szerepel Angliában - kedden a korosztályos gárda kapusával, Pécsi Árminnal beszélgettünk. A tét nem csekély, hiszen csak a Törökországot, valamint Izlandot felvonultató kvartett első helyezettje kvalifikál a földrésztornára. A magyar csapat hétfőn délelőtt érkezett meg Angliába, első mérkőzését szerdán 20.30-kor játssza a házigazdával Walsallban. Az összecsapás előtt Szélesi Zoltán szövetségi edző beszélt a szövetség hivatalos honlapjának arról, hogyan lepheti meg a papíron esélyesebb ellenfelet az U19-es válogatott:

Anglia nagyon erős ellenfél, mondhatjuk akár azt is, hogy csak az esélytelenek nyugalmával lehet keresnivalónk ellene.

Nem vitás, jó erőkből áll a szerda esti vetélytárs, amely szeptemberben Dániát, Montenegrót és Georgiát legyőzve végzett százszázalékos mérleggel selejtezős csoportja élén. Adódik tehát a kérdés: mi lehet ellene a fegyver? 

"Ennek megfelelően a felkészülés során a védekezésünk megszervezése, a letámadást követő labdaszerzések, valamint az ezekből kiinduló kontrák kerültek fókuszba. Ugyanakkor szeretnénk magas presszinget alkalmazni, hiszen az ellenfelet ezzel is meg lehet lepni, valamint nagyon fontosak lesznek a pontrúgások, rögzített szituációk is. Fegyelemre, határozottságra és magabiztosságra lesz szükségünk, azonban korántsem teljesen defenzív játékot akarunk játszani, a labdaszerzésekből megindulva, bátor támadásvezetésekkel meglepetést akarunk okozni."

(Kiemelt kép: A magyar U19-es válogatott angliai esdzése. Forrás: mlsz.hu)