UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-04-12 20:44

Az NKA Pécs U18-as fiúcsapata ezüstérmesként zárt a rangos svájci nemzetközi tornán

Mindhárom csoportmeccsét megnyerte az NKA Pécs U18-as fiú kosárlabdacsapata a Svájcban, Bellinzonában megrendezett nemzetközi tornán, így beverekedte magát a döntőbe, amelyben nagy csatában alulmaradt az olasz Next Step Academy együttesével szemben.

A hegyek által körülölelt, szép svájci kisvárosban, Bellinzonában megrendezett Torneo Internazionale Basketimeout elnevezésű kosárlabdatornán nyolc csapat – köztük az NKA Pécs U18-as fiúegyüttese – vett részt. A mezőnyt két négyes csoportra osztották. A magyar gárda a svájci Lugano Tigersszel, a montenegrói Sedmica Podgoricával és az olasz Fortitudo Bologna Academy-vel találkozott a csoportkörben, s mindhárom ellenfelét legyőzte, így bejutott a döntőbe. A tornagyőzelemért aztán a szintén magabiztosan menetelő olasz Next Step Academy gárdájával küzdhettek meg a pécsi fiúk: a nagyszünetben egálra állt a meccs (34–34), a harmadik negyed azonban a riválisé lett (18–6), az olaszok pedig ennek a tíz percnek köszönhetően végül 65–56-ra győztek – írja a ratgeberakademia.hu.

„A torna célja az volt számunkra, hogy a csapategységet és a kémiát tovább javítsuk, valamint hogy felkészüljünk az évad legfontosabb részére – értékelt az NKA Pécs juniorcsapatának vezetőedzője, Bojan Salatics. – Jól játszottunk a mérkőzéseken, bár nehéz volt – főleg fizikálisan – az idősebb játékosok ellen bizonyítani, helytállni, de sikerült abszolválnunk a feladatot. A döntőben aztán jobban kellett volna reagálnunk – leginkább a festékben – ellenfelünk, az olasz Next Step Academy fizikális játékára. Remélem, hasznos tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak, és ezekből tud a csapatunk tovább építkezni."

Eredmények:
Csoportmeccsek:
NKA Pécs–Lugano Tigers 96–77
NKA Pécs–KK Sedmica Podgorica 119–75
Fortitudo Academy–NKA Pécs 78–83
A döntőben:
Next Step Academy–NKA Pécs 65–56
A torna végeredménye: 1. Next Step Academy, 2. NKA Pécs, 3. Svájci válogatott

(Kiemelt kép forrása: NKA Pécs)