UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-04-20 16:21

A gól hiányzik az Eb-re készülő U17-es válogatott játékából

Legutóbbi öt mérkőzésén egy gólt szerzett a hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokságra készülő korosztályos válogatott, amely szerdán a Szerbia elleni előkészületi mérkőzésén 1–0-s vereséget szenvedett.

Mint arról szerdán beszámoltunk, az U17-es válogatott lejátszotta utolsó előkészületi mérkőzését a hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokság előtt, 1–0-s vereséget szenvedett Szerbiától Telkiben. Belvon Attila szövetségi edző együttese nem játszott alárendelt szerepet az Eb-résztvevő vetélytárs ellen, több helyzetet is kidolgozott, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A probléma nem új keletű, a korosztályos nemzeti csapat idén öt felkészülési mérkőzésen mindössze egy gólt szerzett.

A tesztmeccset követően az együttes támadója, Simon Benedek osztotta meg velünk gondolatait.

"Ebben az évben valami hiányzik a gólszerzéshez. Mindezért én is vállalom a felelősséget! A klubomhoz visszatérve azon leszek, hogy ha meghívást kapok az Európa-bajnoki keretbe, eredményes játékkal segítsem a válogatottat."

Az önkritikus középcsatár kapcsán megjegyzendő, a Bp. Honvéd-MFA támadója nyújtotta az egyik legjobb teljesítményt Szerbia ellen. A 16 éves tehetség szerint jobb eredményt is elérhetett volna a korosztályos válogatott.

"Az első félidőben jobban játszottunk a szerbeknél, nem adtunk nekik lehetőséget a kibontakozásra. Vetélytársunk a stílusához híven agresszív volt, de kigurigáztuk a játékosait, bátran felvállaltuk a labdakihozatalt. Az előzetes terveknek megfelelően sokszor kerültünk ellenfelünk védelme mögé, de nem tudtuk pontosan lejátszani a támadásokat. Megszerezhettük volna a vezetést, de sajnos nem használtuk ki a helyzeteinket  ebben mindenféleképpen fejlődnünk kell az Eb-ig."

A torna kezdete egyre csak közeleg, május 17-én indul ugyanis útjára a labda. A magyar korosztályos válogatott a nyitónapon Walesszel csap össze a Hidegkuti Nándor Stadionban, 20-án Lengyelországgal, 23-án pedig Írországgal küzd meg a felcsúti Pancho Arénában – a csoport első két helyezettje jut a nyolc közé. Aligha meglepő, Simon Benedek már nagyon várja az első mérkőzést.

"Gyakran eszembe jut, milyen érzés lehet pályára lépni saját közönségünk egy ilyen tornán. Közös célt még nem fogalmaztunk meg a társakkal, de egyénileg szerintem mindenkinek van elképzelése arról, mit vár magától. Szeretnénk jó játékkal kirukkolni és ha kihozzuk magunkból, ami bennünk van, olyan helyezést érhetünk el, amellyel kijuthatunk a világbajnokságra. Három közel azonos erőt képviselő csapat vár ránk a csoportban, kíváncsi vagyok, mire leszünk képesek. A csapatban alig van olyan, akinek megadatott, hogy több ezer ember előtt pályára lépjen. Először játszhatok ennyi néző előtt, ám úgy érzem, jól kezelem majd a felfokozott érdeklődést és hangulatot."

Belvon Attila szövetségi edző a mérkőzést követően elmondta, hasznos összetartáson van túl a társaság.

"Több fiatal is velünk készült, aki mindeddig kevesebb szerepet kapott, illetve jó volt, hogy két játékost leszámítva minden meghívott itt lehetett Telkiben. Az Európa-bajnokság előtt négynapos felkészülés vár ránk, utána néhány nap pihenőt kapnak a srácok, majd újabb négy nap közös munka következik. Bízom benne, hogy ebben az időszakban sikerül olyan szintre hozni a csapatot, hogy fizikálisan, taktikailag, technikailag és mentálisan is készen álljon az Európa-bajnokság jelentette kihívásra."

(Kiemelt kép: Simon Benedek Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)