UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-04-30 20:49

Kialakult az országos döntő mezőnye a serdülőbajnokságokban

A hét végi forduló után biztossá vált a május végi nyolcas döntő mezőnye az U14-es kosárlabda-bajnokságokban. A fiúk között az NKA Pécs, a lányok mezőnyében a DVTK zárt első kiemeltként, míg a Csata DSE egyedülálló módon két csapattal képviselteti magát a serdülő lányok országos döntőjében.

Az NKA Pécs, a MAFC, a Zsíros Akadémia Kőbánya, illetve a Miskolci EAFC-Jezsuita már az április eleji fordulóban bebiztosította a helyét az U14-es fiú kosarasok országos döntőjében, így az említett négyes a hét végén már csak a kiemelési helyekért küzdött egymás között.

Végül a három győzelemmel záró, bajnoki címvédő NKA Pécs szerezte meg az első helyet,

megelőzve – sorrendben – a MAFC-ot, a MEAFC-ot és a Zsíros Akadémiát; ez utóbbi hármas egyaránt 1/2-es mérleggel abszolválta a pécsi fordulót.

A fennmaradó négy helyért eközben nagy csaták zajlottak: a pasaréti kvartettben a Budapesti Honvéd és a Kecskemét harcolta ki a helyét az elitben, míg a hazai pályán játszó Vasas és a Szombathelyi Sportiskola a B-döntőben lesz érdekelt. A körmendi csoportban a Kaposvári Sportiskola végzett az élen, az utolsó A-döntős helyet pedig a Cívis KK Debrecen kaparintotta meg, így az AKMÉ Körmendi Törpördögök és az MVM-OSE Lions ugyancsak a B-döntőben folytatja.

A címvédő NKA Pécs első kiemeltként várhatja a serdülő fiúk országos döntőjét Forrás: NKA Pécs

A lányok mezőnyében a DVTK Akadémia, az Atomerőmű-KSC Szekszárd, a Csata DSE/A és az NKA Pécs várhatta biztos döntősként az utolsó, miskolci fordulót, amelyet végül

a DVTK veretlenül meg is nyert hazai pályán,

a Szekszárd, a Csata és a Pécs előtt.

A másik négy helyért a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban, illetve a Tüskecsarnokban küzdöttek a csapatok. Kőbányán az UNI Győr NKA és a Csata DSE/B vívta ki az országos döntős részvételt, így

a Csata bravúros teljesítménnyel két csapattal is bejutott az ország nyolc legjobb együttese közé.

A harmadikként és negyedikként végző Zsíros Akadémia és Kanizsa DKK a B-döntőben fog szerepelni. Az újbudai helyszínen a házigazda BEAC és a Soproni Darazsak Sportakadémia vette sikerrel az akadályt, a Vasas és a Kecskemét szintén a 9-16. helyért játszhat.

SERDÜLŐ FIÚBAJNOKSÁG, ORSZÁGOS DÖNTŐ
Résztvevők:
NKA Pécs
MAFC
MEAFC-Jezsuita
Zsíros Akadémia Kőbánya
Budapesti Honvéd
Kaposvári Sportiskola
Kecskeméti KA
Cívis KK Debrecen
SERDÜLŐ LEÁNYBAJNOKSÁG, ORSZÁGOS DÖNTŐ
Résztvevők:
DVTK Akadémia
Atomerőmű-KSC Szekszárd
Csata DSE/A
NKA Pécs
UNI Győr NKA
BEAC-Újbuda KA
Csata DSE/B
Soproni Darazsak Sportakadémia

(Kiemelt képen: a Csata DSE „A" és „B" csapata is bejutott a serdülő lányok országos döntőjébe Forrás: Csata DSE)