UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-05-16 19:11

Az NKA Pécs U16-os fiúcsapata ezüstérmesként zárta az EYBL-szuperdöntőt

Házigazdaként az NKA Pécs U16-os fiú kosárlabdacsapata – az olasz Stella Azzurra Roma mögött – a második helyen végzett az EYBL-sorozat szuperdöntőjében.

Magas színvonalú tornát hozott a nyolc csapat részvételével a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián megrendezett, U16-os EYBL-szuperdöntő. (Az EYBL a European Youth Basketball League, a legerősebb korosztályos kontinentális sorozat rövidítése. ) A Bojan Salatics által irányított hazai együttes a csoportkörben legyőzte a bolgár BUBA Basketet, a macedón Vodno Suns Szkopjét, majd a román ASE Bukarestet is, így első helyen végzett, és döntőbe került. A fináléban aztán a másik csoportelső, a kiváló olasz csapat, a Stella Azzurra várt a mecseki fiúkra, akik mindent megtettek azért, hogy legyűrjék ellenfelüket, aranyéremmel zárják a sorozatot, de ez végül szoros, izgalmas meccsen nem sikerült: 72–63-as vereséget szenvedett a magyar csapat.

„Először is köszönjük a remek szervezést, a sérült játékosoknak pedig mielőbbi felépülést kívánok! – fogalmazott a pécsiek vezetőedzője, Bojan Salatics a döntő után a klub honlapján. – Ez a torna kiváló lehetőséget biztosított számunkra arra, hogy felmérjük az erősségeinket és a gyengeségeinket, továbbá összehasonlítsuk magunkat néhány jó, erős európai csapattal. Nagyon sokat tanulhattunk ezekből a meccsekből, a szezon végéhez közeledve rendkívül hasznos volt számunkra ez a torna."

Az EYBL-szuperdöntő All Star csapatába két pécsi játékos, Mezőfi Márk és Lukácsi Gábor is bekerült, a csapat legjobbjának pedig Török-Papp Benedeket választották meg.

A végeredmény: 1. Stella Azzurra, 2. NKA Pécs, 3. BUBA Basket, 4. Sokol Prazsky, 5. CSZKA Szófia, 6. ASE CSU Bukarest, 7. DEAC KA, 8. Vodno Suns Szkopje.

(Kiemelt kép forrása: NKA Pécs)